След първите крачки на законопроекта за промени в Закона за

...
След първите крачки на законопроекта за промени в Закона за
Коментари Харесай

Огнян Димов: Скандално е, че всеки, завършил психология, ще може да отвори кабинет

След първите крачки на законопроекта за промени в Закона за съсловната организация и професионалната активност на психолозите в Парламента, ясно ли е кой ще се грижи за цяла нацията от пациенти на прага на психическото безсилие. Това разяснява психоаналитикът Огнян Димов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " на телевизия " Евроком ".

" Толкова доста се фабрикува тази незаконна лъжа, която твори всеки ден провалите върху душeвността на хората, които са влезнали в кабинета на един приключил " Психология " студент. Аз съм приключил своя втори и трети докторат във Франция. Дипломата и образованието е единствено 50% от това да лекуваш хората. Аз съм минал през своя психоаналитичен опит, минал съм през лична психотерапия и супервизия ", изясни той.

" Чрез този закон се пробват да изземат пълномощията на една друга специалност. Психолозите могат да съветват еднократно, само че не могат да работят лечебно, тъй като той не е изчистил пристрастеностите си, страховете си, техниките си. Най-малко по какъв начин да чуеш непознатия проблем без да припознаеш в него своя личен проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР