След огромния скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия

...
След огромния скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия
Коментари Харесай

Новият самолет на Airbus: Големият печеливш от проблемите със 737

След големия скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия случай с една от новите си 737 Max 9 машини, самолетните компании е доста евентуално да извърнат взор към Европа и по-специално към новия пътнически аероплан Airbus A321XLR, написа Business Insider.

Припомняме, детайл от фюзелажа на място, където по принцип има врата, се откачи в полет и единствено ниската височина и съответната реакция на екипажа предотвратиха покруса. Наложи се десетки самолети да бъдат приземени за инспекции, а в медиите се появиха информации за некачествена работа на подизпълнители и слаб надзор от страна на Boeing.

Това вбеси самолетните компании, които сега наваксват изгубеното поради пандемията. Най-откровен беше изпълнителният шеф на United Airlines Скот Кирби. " Спирането от полети на Max 9 преля чашата. Ще създадем различен проект, който не включва Max 10 ", съобщи той пред CNBC.

Max 10 не е метафора, а съответен аероплан - най-големият 737 Max. United са поръчали 150 броя, само че доставките се бавят най-малко от 5 години. Още няма и сертификация от Федералната авиационна организация.

На този декор превозвачът пазари и от Европа - поръчани са 130 Airbus A321neo и 50 A321neoXLR.

XLR?

Airbus A321XLR се води вид за далечни пътувания (от Xtra Long Range) на теснофюзелажния авиолайнер. Той има спомагателен горивен контейнер, който му разрешава да лети 11 часа без спиране.

Това е изключително значимо за самолетните компании, които могат да си разрешат да свързват дестинации без междинни кацания - да вземем за пример, от Северна Каролина непосредствено до Лондон. Именно по този начин евентуално ще го употребяват от American Airlines, които също са поръчали 50 бройки. Това се реализира и с по-голям аероплан, само че е доста по-скъпо - сред Париж и Ню Йорк разликата е почти двойна.

За последното оказват помощ и по-икономичните мотори - те изгарят 30% по-малко гориво от тези на Boeing 757. Двата самолета имат подобен потенциал - 180-220 пасажери в две съсловия. Новата машина е с по-добри условия в пътническия салон, а има и спомагателни системи, които да улеснят работата на водачите по време на дългия полет.

Така не е изненадващо, че Airbus имат поръчки за над 500 самолета от 25 самолетни компании от целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР