След няколко дни мълчание, основателят на Facebook Марк Зукърбърг за

...
След няколко дни мълчание, основателят на Facebook Марк Зукърбърг за
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини за изтичането на личните данни на 50 милиона потребители

След няколко дни безмълвие, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг за първи път разяснява обстановката с приключването на персоналните данни на 50 милиона консуматори.
Зукърбърг се извини за приключването, породено от компанията Cambridge Analytica и сподели, че съжалява за злоупотребата с доверието на хората, и че съжалява. Но по едно и също време с това съобщи, че Фейсбук още през 2014 година е взел нужните ограничения, забранявайки на приложенията да събират персоналните данни на потребителите и на техните другари. Зукърбърг показа: „Ние извършихме доста неточности и би трябвало да се постараем повече„.

Основателят на най-голямата обществена мрежа сподели, че Фейсбук ще приключи достъпа на приложенията до данните на консуматори, които не са употребили обещано приложение в продължение на три месеца. По подразбиране, стратегиите ще имат достъп само до името, фотографията и адреса на електронната поща. За достъп до постовете и другите персонални данни на потребителите е належащо позволение от Фейсбук. Засега се знае единствено, че това ще бъде нещо като контракт в електронен тип.

Фейсбук има намерение да ревизира всички приложения, които до 2014 година са събирали огромни размери от данни. А в случай че някой не е склонен да бъде подложен на инспекцията, ще бъде отстранен от платформата.

След публикуването на информацията за приключването на персоналните данни на 50 милиона консуматори, акциите на Фейсбук внезапно спаднаха. В Съединени американски щати бяха проведени акции за всеобщи изтривания на профилите. Големите вложители започнаха да се освобождават от акциите Фейсбук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР