Американските власти обвиниха двама китайски граждани в измама с криптовалута,

...
Американските власти обвиниха двама китайски граждани в измама с криптовалута,
Коментари Харесай

Двама китайски граждани, арестувани в крипто измама за 73 милиона долара

Американските управляващи упрекнаха двама китайски жители в машинация с криптовалута, изпрала минимум 73 милиона $ от излъгани жертви, заяви Министерството на правораздаването в петък.

Американски чиновници арестуваха Ичен Джан в Лос Анджелис в четвъртък, съгласно обвинителен акт, разпечатан в Окръжния съд на Съединени американски щати в централния регион на Калифорния по-късно същия ден. Дарън Ли, двоен жител на Китай и Сейнт Китс и Невис, беше задържан на летището в Атланта през април.

Съединени американски щати упрекнаха двамата, че са забъркани в тип машинация с вложения в криптовалута, известна като разбиване на свине, която се трансформира в световна промишленост за милиарди долари.

Твърди се, че обвинените са инструктирали съзаговорници да открият банкови сметки в Съединени американски щати на името на фиктивни компании.

Жертвите са били подтиквани онлайн да подават пари в тези сметки – средства, които по-късно са били изпрани посредством американски финансови институции към банкови сметки на Бахамските острови.

„ Докато...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР