След над едномесечна пауза заради Мондиал 2022 английската Висша лига

...
След над едномесечна пауза заради Мондиал 2022 английската Висша лига
Коментари Харесай

БОКСИНГ ДЕЙ! Висшата лига се завръща

След над едномесечна пауза поради Мондиал 2022 британската Висша лига се завръща с мачовете от Боксинг Дей.

Във втория ден на Коледа ще се изиграят 7 дуела, а 3 от тях са лондонски дербита.

С първото от тях започва и програмата за деня. Става въпрос за конфликта сред Брентфорд и Тотнъм, който е с начален час 14:30 часа. В него домакини са „ пчеличките “, които заемат 10-о място във краткотрайното класиране с 19 точки, до момента в който „ шпорите “ имат с 10 повече и заемат заветната четвърта позиция, даваща право на присъединяване в Шампионската лига следващата година.

Следват 4 дуела, които стартират в 17:00 часа. Сред тях е и второто за деня лондонско дерби, сред Кристъл Палас и Фулъм, само че не по-малко забавен е конфликтът Лестър – Нюкасъл, защото гостите имат упоритости за място в топ 4 и понастоящем са 3-и, до момента в който „ лисиците “ загърбиха кошмарния си старт на сезона и завоюваха 4 от последните 5 кръга, с цел да се измъкнат от зоната на изпадащите и към този момент са 13-и в таблицата.

По същото време Саутхемптън приема Брайтън, до момента в който Евертън е хазаин на Уулвърхемптън.

Програмата продължава в 19:30 часа с различен завладяващ дуел, противопоставящ Астън Вила с новия си управител Унай Емери на неуверения от началото на акцията Ливърпул.

Момчетата на Юрген Клоп се надяват на мощна втора част от сезона в борбата за топ 4, само че против себе си имат непредвидимите бирмингамци, които до наскоро бяха водени от „ алената легенда “ Стивън Джерард.

Последният двубой за деня е не по-малко забавен. В 22:00 часа водачът Арсенал приема Уест Хем в различен лондонски конфликт. „ Артилеристите “  мечтаят за първа купа от 2004 година насам, защото имат 5 точки задатък пред първенеца Манчестър Сити, само че „ чуковете “ са покрай рисковата зона и по традиция са много костелив противник.

Какво ще се случи през днешния ден – следва да разберем, а посетителите на Novsport.com могат да гледат всички мачове за деня посредством секция Актуално.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР