След консултация с президента Румен Радев съпредседателят на Да България

...
След консултация с президента Румен Радев съпредседателят на Да България
Коментари Харесай

Христо Иванов каза дали ДБ ще получат мандат за нов кабинет


След консултация с президента Румен Радев съпредседателят на " Да България " Христо Иванов разяснява, че президентът ще извърши цялостен цикъл ок съвещания. По думите му от Демократична България са подготвени да спомагат за сформиране само че нов кабинет, само че съобщи, че не са подготвени с имена на министър-председател и министри. " Това е групова игра ", сподели Иванов пред медиите. 

Той добави още, че в случай че Демократична България получи третият мандат ще бъде в ролята на медиатор и ще търси допирни точки. " Ще преговаряме с досегашните сътрудници в ръководството ", сподели още той. По думите му от Демократична България ще се опитат да възстановят връзките с досеташните сътрудници в ръководството, само че ще държат на страна ГЕРБ и Движение за права и свободи. Въпреки сериозните си идеологически разлики с Българска социалистическа партия от Демократична България са подготвени да се коалират още веднъж, поради " тежкото положение на страната ". 

Номинацията пък на министър-председател трябвало да пристигна от " Продължаваме промяната ", счита Иванов. Според него отиването на избори ще докара и до правенето на огромни взаимни отстъпки. По отношение на информацията дали е имало среща в едно от посолствата в София, в която са обсъждани имена за нов министър председател, Иванов отхвърли да е имало такава среща. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР