След като здравният министър позволи на театрите да отворят и

...
След като здравният министър позволи на театрите да отворят и
Коментари Харесай

Театрите отварят първо за децата

След като здравният министър разреши на театрите да отворят и залите си, първите фенове, които те посрещат, са децата. Някои ще отворят с представления за 1 юни, а други го направиха още през уикенда - да вземем за пример Софийската опера и балет, която след близо тримесечна пауза отвори порти със съботно-неделните матинета " Концерти за бебоци ". Първите си фенове от 8 март насам посрещна и Столичният куклен спектакъл с постановката " Трите прасенца ". Смели родители и малчугани, които се престрашиха за културен живот, имаше.

Да посрещне децата гратис се готви музикалния спектакъл . От 11:00 ч. на 1 юни на огромната сцена ще се играе обичаната музикална приказка „ Да целунеш принцеса ”. Половин час по-рано обичаните приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа. Оперетата е подготвила богат детски плакат за идния месец - „ Котаракът Шарл ” (5 юни),  „ Ян Бибиян ”(6 юни), „ Златното петле ” (7 и 13 юни) и „ Да целунеш принцеса ”(14 юни). Заради условията за сигурност и нуждата от съблюдаване на отдалеченост, през юни тези спектакли ще се играят на огромната сцена. От театъра са обезпечили всички ограничения за сигурност и приканват феновете да идват на спектаклите с маски. 

За огромните Музикалния спектакъл ще отвори порти на 20 юни от 19:00 с концерта- спектакъл „ Отново на оперета ”. В него вземат участие солистите на театъра, а балетните номера ще са със специфичното присъединяване на Балет „ Арабеск ”. През последните седмици солистите и балета репетират в избрани часове, спазвайки ограниченията за сигурност. За двата огромни колектива на хора и оркестъра, обаче, за които не може да се обезпечи нужната отдалеченост – подготовките не престават отдалечено от у дома посредством онлайн платформата ZOOM.

Репетиционния процес възстановиха и другите театри, въпреки че единствено Театър " София " стартира с представления навън още при започване на май. Някои от ях обаче още не смеят да посрещнат аудитория в залата си. На 1 юни и в " Сити Марк Арт Център " ще играят детски спектакъл на живо, само че пред празна зала - дребните и по-големи фенове ще могат да ги проследят от вкъщи си в интернет. Кукленото представление  " Моят свят ", който може да се гледа тук.

От общински спектакъл " Възраждане " постъпиха по същия метод с неделното си зрелище тази заран, 31 май - " Джуджето Дългоноско ". Но на 1 юни залата на площад " Славейков " ще отвори гостоприемно порти. Игралният театър " Трите прасенца " ще се играе неведнъж през празничния ден - от 11, 12:30, 14:00 и 16:00 ч. 

Варненският Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " към този момент не смее да отвори залата си и ще разчита на хубаво време за 1 юни. Новопостроената лятна сцена зад спектакъл ще се открие с " Приключения рискови с герои сладкогласни " от 18:00 ч. на следващия ден. Но защото билетите бяха разпродадени за часове, представлението ще се повтори на 2 юни, а на 3-и може да се гледа " Приказка за деца " по претекстове от Чайковски.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР