След като влязохме и в международния информационен поток с новината,

...
След като влязохме и в международния информационен поток с новината,
Коментари Харесай

Как ще ги стигнем... французите? И тяхната система за ваксиниране

След като влязохме и в интернационалния информативен поток с новината, че в България бусове за кренвирши транспортират имунизациите, към момента няма причина да се надяваме, че целият развой по всеобщото имунизиране у нас ще протече, както би трябвало. " Като по света. " Продължава да ни прави усещане разликата сред нашите дейности и тези в Италия да вземем за пример, където пунктовете за имунизиране наподобяват на летен СПА център. Или във Франция, където имунизациите се транспортират със предпазен транспорт, а точният график и локации са държавна загадка.

Научаваме разликите сред двете държави от обявата на Владислав Николов, български публицист, който живее във Франция. С негово разрешение публикуваме поста му, тъй като гледната точка " от вътрешната страна " постоянно е потребна.

" Понеже дочух, че се размахват менци, светени води, разголени рамена на министър, на духовник, та ето с една две думи по какъв начин тези неща се правят из френските земи.

От седмици е образувана специфична национална конструкция за подготовка, организация и протичане на имунизацията, начало с прочут професор.

Част е тъй наречените цивилен съвет, с французи теглени по чоп, с цел да показват популацията...

Спестявам детайлности към явно извънредно предпазения транспорт, до места по райони държани в загадка, в конвои с банализирани полицейски коли - счита се, че има заплаха от мафия, от тероризъм (ислямистки и анти-ваксърски).

Между другото участъкови лекари и по-известни медици получават смъртни закани от анти-ваксърски екстремисти.

Нека акцентира на реда за имунизиране. Фазите и пациентите са строго регламентирани, съгласно предстоящите дози ваксина.

Първа фаза - САМО в старешки домове и лечебните им отделения, единствено с категорично документално единодушие на възрастните хора или на фамилиите им. Ще се имунизират и личния състав там над 65 години или с рискови хронични болести. Точка. И това към 6-8 седмици, с цел да се сложат по две инжекции. Така или другояче за Франция се поставя милион дози за този интервал.

Втора фаза - някъде от средата/края на февруари, напролет. За към 14 милиона французи: първо тези над 75 години които си живеят по домовете, след това тези над 65, също лекари и медицински личен състав над 50 години само че в случай че имат рискови хронични болести и най-сетне в тази фаза, останалата част от популацията с рискови хронични болести.

Трета фаза - някъде от края на пролетта, останалата част от популацията, само че и тук по избран ред. Хората сред 50 и 64 години. След това работещите на първа линия по време на пандемия – учители, хранителна индустрия и силите на реда.

Забелязвате ли, чак тук идва част от полицията и част от армията.

Четвърта фаза - Социално слаби, бездомни, пандизчии и тези които се грижат за тях.

И чак тогава,

Пета фаза – всички останали.

 

 

Понеже дочух, че се размахват менци, светени води, разголени рамена на министър, на духовник, та ето с една две думи по какъв начин...
Posted by Vladislav Nikolov on Sunday, 27 December 2020
 
Англия утвърди и имунизацията на Оксфорд
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР