След като сте похарчили голяма сума за кухненски уреди, може

...
След като сте похарчили голяма сума за кухненски уреди, може
Коментари Харесай

5 навика, които са лоши за кухненските уреди

След като сте похарчили огромна сума за кухненски уреди, може да бъде обезсърчаващо да ги видите по какъв начин не работят дейно или както се допуска. Но замисляли ли сте се, че методът, по който употребявате тези уреди, може да е виновен за повредата им? Избягвайте тези неточности и се отнасяйте вярно към вашите кухненски уреди!

Използване на сапун за разчистване на газови котлони

Колкото и да е изкушаващо, като се има поради мръсотията и разливите, не използвайте сапун за разчистване на газовия котлон, в противоположен случай това може да докара до разяждане. Сапун и частици храна или нечистотия, влизащи в отворите, могат да причинят проблеми със запалването.

Не почиствате фурната

Микровълнова фурна или фурната за готвене се нуждаят от постоянно разчистване, изключително откакто сте я употребявали за подготвяне на храни, които пръскат вътре. Маслата и питателните частици могат да летят във всички направления и да се закотвят към вътрешните стени. Непочистването им води до струпване на нечистотия с течение на времето, което понижава успеваемостта на вашия апарат.

След като приключите с готвенето и фурната се охлади, почистете вътрешните стени с мека забрадка или гъба, навлажнена във вода, смесена с мека течност за миене на съдове или оцет.

Остри предмети в съдомиялната машина

 Съдомиялна машина Снимка: TodayCom

Острите предмети в съдомиялната машина могат да причинят вдлъбнатини в стелажите. Ножовете и сходни предмети също могат да причинят прорези във виниловото покритие, което ще докара до ръждясване в бъдеще. Предотвратете повреди, като избягвате слагането на ножове, вилици и други остри предмети във вашата съдомиялна машина.

Метални предмети в пералнята

Винаги ли забравяте ключовете и монетите си в джобовете на панталоните или ризите си и ги намирате, откакто облеклата са отишли ​​за центрофугиране в пералнята? Разхлабените железни предмети в пералната машина могат да заседнат в кътчетата, което да докара до запушване и вероятно безценен ремонт. Металните предмети също могат да причинят щета на самия тъпан.

Не забравяйте да ревизирате всички джобове, преди да поставите облеклата си в пералнята.

Препълване на хладилника

Когато препълните хладилника и/или фризера си, възпрепятствате свободния поток на въздуха. Тъй като в хладилника има повече храна, с цел да се охлади, в последна сметка претоварвате кондензатора, което в последна сметка може да докара до цялостно изгаряне.

Имайте поради, че цялостен ледник е по-ефективен от празен, само че това не ви дава зелена светлина да го препълните. Уверете се, че съхранявате продуктите по проведен метод и не забравяйте да премахвате постоянно продуктите с изминал период.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР