След като стана ясно, че българо-македонската комисия по историческите въпроси ...

След като стана ясно, че българо-македонската комисия по историческите въпроси

Ивайло Цветков-Нойзи: Не може ли Гоце да е македонец от български произход и да вървим напред?

След като стана ясно, че българо-македонската комисия по историческите въпроси не се контракти за Гоце Делчев реакциите не закъсняха. У нас се чудят за какво съседите ни толкоз упорстват да се примирят с признанието, че Гоце Делчев е с българско съзнание. В Северна Македония обаче нещата напълно не стоят по този начин, макар че и министър председателят Зоран Заев и нашият министър-председател Бойко Борисов не един път са заявявали желанието си да честват дружно Деня на Гоце Делчев, разяснява Новини.бг.

Темата разяснява и Ивайло Цветков-Нойзи. Ето какво показа той в профила си във Facebook:

Добре, де, аз - като правоприемник на същински българи от рода Лаковски от Щипско (а не некви “северни”) - имам предложение: не може ли да формулираме нещо от сорта, че Гоце е македонец от български генезис, и да вървим напред към интеграция на “северните македонци” в Европейски Съюз? Щот сме 2020? Ние ще си знаем, че са българи, а не нещо друго, те ще си се мислят за македонци (wink-wink), и ние, като българи, да си даваме сметка, че така наречен “маке-нация” е като VAR - не е почтено, само че е там и няма да си отиде.

Ерго, да извлечем вероятното най-хубаво от обстановката. Без нито за момент да забравяме българската кръв, пролята за тази обективна, само че, уви, неосъществена и към този момент неосъществима фантазия. Щот по този начин сме в нещо като infinite loop - до момента в който омразата (и самоомразата) е обиколила дребния ни балкански свят, любовта към момента си обува своите Nike Airs.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg