След като се наложи главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд

...
След като се наложи главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд
Коментари Харесай

Лоши новини за Байдън, какво го чака

След като се наложи основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд да назначи специфичен прокурор, който да води следствието за откритите поверителни документи в парцели, употребени от Джо Байдън, до момента в който е бил вицепрезидент, стана ясно, че резултатът от инициираното от демократите следствие против някогашния държавен глава Доналд Тръмп вече не е предвидим. Непредвидим поврат обаче заплашва и заключителната част от мандата на Байдън и издигането му за претендент на изборите през 2024 година, разяснява в. " Вашингтон таймс ".

Друг специфичен прокурор към този момент проверява дали Тръмп и негови сътрудници са съхранявали погрешно секретни документи в имението му във Флорида, откакто той сдаде поста през 2021 година и след това се опита да попречва федерално следствие. Сега обаче беше даден старт на следствие за изнасянето и държането на поверителни документи от времето, когато Байдън е бил вицепрезидент на Барак Обама, и откриването им в неговия дом и в тогавашния му офис в мозъчен растеж.
-->
Съгласно дългогодишна процедура, отбелязва изданието " Политико ", на настоящ президент не може да бъдат повдигани обвинявания във федерално закононарушение. Това наподобява прави невъзможни всевъзможни престъпни обвинявания против Байдън, най-малко до момента в който е на поста, само че не подсигурява отбрана на негови сътрудници и съветници, в случай че се окажат част от незаконни дейности. Тази процедура оказа помощ да бъде защитен Тръмп, до момента в който беше държавен глава, а специфичният прокурор Робърт Мълър го разследваше, напомня Ройтерс.

Тръмп акцентира в своя отбрана, че преди да си тръгне от Белия дом е разсекретил всички документи, открити в Мар а Лаго, и те са били съхранявани по сигурен и благонадежден метод, написа Българска телеграфна агенция.

Байдън в началото възприе същата защитна линия, запитан за поверителните документи, открити в гаража му в Уелмингтън, където е фамозният му Шевролет Корвет от 1967. " Между другото моят корвет е в заключен гараж. Ясно, нали. Така че е не като да седи на улицата ", посочи президентът. Заради епизода с гаража негови критици сложиха на това следствие етикета " Кар а Лаго " ( от кар – на британски автомобил).

Както акцентира в коментар в. " Вашингтон таймс ", престъпни следствия в Атланта, Вашингтон и Ню Йорк, ориентирани против Тръмп, до края на годината ще покажат дали  прокурори и демократите ще надделеят в отколешните и дълготрайни старания да го изпратят зад решетките.

Джонатан Търли, учител по право в университета " Джордж Вашингтон ", счита, че правосъдно следствие против Тръмп поради погрешно боравене със секретни документи има заплаха да провокира бумерангов резултат у гласоподавателите, които подозират използване на двоен стандарт. " Има доста гласоподаватели, които се отнасят скептично към мотивацията както на медиите, по този начин даже и на ФБР ", отбелязва Търли, представен от " Вашингтон таймс ".

" Когато гледате по какъв начин разнообразни прокурори проверяват Тръмп на шест разнообразни фронта, това може да има противоположен резултат. То може да удостовери опасенията на някои гласоподаватели, че това е политическо гонене ". Търли регистрира, че наказателното следствие в Мар а Лаго е " сериозна работа ", само че прибавя, че откриването на документите на Байдън " усложнява разказа ", че Тръмп е правил непозволени дейности. Самият Тръмп назовава следствието на документите в Мар а Лаго " гигантска спекулация ".

Междувременно, връщайки се на случая с Хилари Клинтън, която избегна наказателно гонене за това, че е имала частен имейл сървър в дома си, някогашният федерален прокурор Андрю Маккарти написа във в. " Ню Йорк пост ", че в случай че на двамата (Клинтън и Байдън) им се размине, няма по какъв начин министерството на правораздаването да оправдае повдигането на обвинявания против Тръмп. 

" Бъркотията с документите на Байдън може да се трансформира в един от най-големите кавги в американската история ", извежда в заглавие коментар на уеб страницата на телевизия " Фокс нюз ". В разбора си Брет Толман написа, че потреблението на американското министерство на правораздаването като политическо оръжие най-сетне се е блъснало на препъникамък, когато Мерик Гарланд се е оказал натясно и е бил заставен да назначи специфичен прокурор за документите по случая " Кар а Лаго ".

Авторът показва, че наличието на тези документи има капацитет да стане " един от най-големите кавги в историята на нашата страна ". Анализът напомня, че от години сме очевидци по какъв начин правосъдното ведомство протака следствието против Хънтър Байдън (син на Джо Байдън) във връзка със абсурда към неговия преносим компютър. Твърденията, които се съдържат в документите на този портативен компютър, разкриват, че членове на семейство Байдън, в това число " огромният началник ", може да са се облагодетелствали финансово от връзките си с Украйна и Китай. И в случай че някои от тези поверителни документи, открити в мозъчния концерн на Байдън и в гаража му, имат нещо общо със абсурда " пари против облаги ", играта свършва, предвижда създателят

Откриването на документите у Байдън е станало преди повече от два месеца, преди междинните избори през ноември, акцентира " Фокс нюз ". Това значи, че Гарланд е бил наясно за назряващия скандал по времето, когато уведомяваше обществеността, че назначава специфичен прокурор, който да проверява документите, открити у Тръмп.

Освен това фактът, че някои от документите, арестувани от Байдън, са открити в " Пен Байдън център " в Университета на Пенсилвания, е повече от недоверчив, като се имат поради десетките милиони долари китайски дарения. Публичният указател демонстрира, че от 2014 до 2019 година даренията от Китай са били на обща стойност над 54 милиона $. Електронни писма на изгубения преносим компютър на Хънтър Байдън разкриват присъединяване му преди учредяването на мозъчния концерн с изречения като " струпване на благосъстояние " и осъществяване на " срещи с висока дискретност ", показва " Фокс нюз ".

В взаимозависимост от наличието на поверителните документи, доста членове на семейство Байдън, в това число и главата на фамилията, може да се изправят пред по-големи проблеми от тези за погрешно боравене със секретни документи, разяснява американската телевизия.

И в случай че тези документи са да вземем за пример опит да бъде скрита информация, обвързвана с изказванията, че Хънтър Байдън е продавал достъп до Украйна и Китай и въздействие посредством " огромния началник ", то тогава мнозина от семейството, в това число Байдън старши, може да станат подобаващ обект на наказателно гонене и да получат ефикасни присъди, предвижда " Фокс нюз ".

В различен изчерпателен материал, оповестен на уеб страницата на американската телевизия, написа, че разкритията, че Байдън е боравил непозволено с поверителни документи, са единствено началото. Лошият шанс на Байдън е, че развоят на събитията съответствува с поемането на контрола върху Камарата на представителите от Републиканската партия, която дава обещание да проверява нечестните бизнес покупко-продажби на президентското семейство. Лошо съвпадане за президента е и това, счита " Фокс нюз ", че контролът над " Туитър " беше стихотворец от Илон Мъск и там към този момент няма цензура. Демократите и техните съдружници в левите медии към този момент не поръчват музиката, обобщава Лиз Пийк в коментара си.

И когато тези събития се сблъскват, майсторски слепеният, само че нежен публичен облик на президента ще се разлепи. Джо Байдън не почтен, той сигурно наподобява злепоставен и няма да бъде претендентът на демократите на изборите през 2024 година Бъдете сигурни, предвижда авторката. Тя също напомня случая с Хилари Клинтън, която по този начин и не възвърне репутацията си и след абсурда с имейлите единствено една трета от гласоподавателите я смятаха за почтена и почтена за доверие.

През годините Байдън е споделил доста лъжи за себе си, изброява " Фокс нюз ": в кой университет е учил, за връзките си с Нелсън Мандела, за това, че фамилията му е станало жертва на пийнал водач, за това, че той самият е работил като водач на камион. В резултат по-малко от половината американци го считат за почтен, акцентира " Фокс нюз ".

Американският щемпел и демократите като цяло разрешават на Байдън да се измъкне, макар измислиците, написа в материала, който напомня по какъв начин в. " Вашингтон пост " е коментирал, че Джо Байдън е прочут със случки, които са богати на превзетост, само че небогати откъм елементи, с други думи - измамите му са безобидни, обобщава " Фокс нюз ".

Либералният щемпел ще се опита да дискредитира следствието на републиканците, само че с помощта " Туитър " откритото за преплетените финанси и търговия с въздействие на Джо и Хънтър Байдън ще излезе нескрито, обобщава дясната медия.

Демократите го знаят и са наясно, че по доста причини Джо Байдън не е мощен претендент за президентския избор следващата година. Около 70 % от американците, 57 на 100 от които демократи, предишния месец споделиха в допитване на Си Ен Би Си, че Байдън не би трябвало да се кандидатира. Сега някой би трябвало да го убеди да не го прави, счита " Фокс нюз ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР