След като миналата седмица в петък по традиция обърнахме внимание

...
След като миналата седмица в петък по традиция обърнахме внимание
Коментари Харесай

Кое е най-изтънченото кафе

След като предходната седмица в петък по традиция обърнахме внимание на коктейлите и по-точно - на най-изтънчения, в този момент ни се коства редно да създадем същото и за друга наша обичана напитка - кафето.
 Amaretto Sour, ликьор амарето, бърбън и останалите в рецептата за най-изтънчения коктейл
Кой е най-изтънченият коктейл

Сладко-горчива прохлада

Представяме най-изтънченото кафе - виенското. То се прави с шот еспресо, бита сметана и шоколад. Както допуска и името му, за рецептата за това наслаждение в чаша би трябвало да благодарим на австрийците, които ценят кафето също толкоз, колкото и италианците.

Виенското кафе обичайно се сервира във висока стъклена чаша с ръкохватка. За да си го приготвим по нормалната рецепта, е нужно да сипем шот еспресо, да прибавим малко гореща вода, по-късно сметана и да приключим с шоколадовия топинг. С него ни е разрешено да опитвам, като може да поръсим шоколадови стърготини, какао на прахуляк или пък да сипем шоколадов сироп.
 Снимка 608370

Някои вариации на виенското кафе разрешават даже още повече опити, в които шоколадът е заместен от портокалови корички или късчета бадем. Хубавото на всички тези оферти е, че по този начин има виенско кафе за всеки усет и може да се разнообразява.

Американизираните предписания пък оферират шоколадът да се смеси с еспресото, само че по този начин кафето най-после прилича повече мока, в сравнение с виенско.
 Café au lait и по какъв начин да си приготвим кафето, което пият французите
Как си пият кафето французите

И какво го отличава от останалите кафета

Виенското кафе постоянно се бърка с espresso con pannа. Общото сред двете са съставките еспресо и сметана. Докато еspresso con pannа се прави като прибавим малко бита сметана към еспресото, то във виенското кафе сипваме малко гореща вода към шота еспресо и по-късно прибавяме сметаната, която е в по-голямо количество, прецизират от Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР