След като изкупихме витамините, изпихме селена и котешкото око, изядохме

...
След като изкупихме витамините, изпихме селена и котешкото око, изядохме
Коментари Харесай

Лекува ли сладкият пелин коронавируса?

След като изкупихме витамините, изпихме селена и котешкото око, изядохме чесъна и джинджифила, в този момент имаме нова легенда, за която се твърди, че бори ковид – сладкият пелин.

Европейците още не са се усетили, само че цяла Африка е пощуряла по тази билка, привнесена там преди половин века от Китай.

Същински възторг прави с нея президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина. Той твърди, че напитката CVO, която съдържа няколко локални билки, може да лекува ковид.  

Чаят, който Мадагаскар забърква от тях, бе изкупен стремително от 15 страни в Субсахарска Африка.

Уверенията на президента Раджоелина се разминават с изявленията на СЗО, че потвърден резултат от билките няма. Но защото специалистите на Световната здравна организация към този момент на няколко пъти се поправиха в изявленията си, Мадагаскар крепко се налива с елексира. Дали работи или не е различен въпрос, само че съгласно статистиката на ковид в света, инфектираните в Мадагаскар са едвам 135, а умряли няма.

Според Раджоелина тя не защищава от болестта, само че облекчава положението на всички заболели и те очевидно се усъвършенстват след 7 дни.

Напук на скептицизма на СЗО, той настойчиво популяризира напитката като магическо решение - снима се във " Facebook ", до момента в който я пие. В " Инстаграм " пък твърди, че ще я достави допустимо най-бързо на всички, които страдат в другарски настроените страни на африканския континент - от Демократична република Конго да Гвинея-Бисау.

Основната съставна част на CVO е билката аrtemisia аnnua, която е употребена за лекуване на тресчица и малария в продължение на повече от 2000 години. Покрай билката се разшумя преди 5 години, когато нобелова премия за физиология и медицина бе присъдена взаимно на доктор. Юю Tу, Уилям С. Кембъл и Сатоши Омура за откритията им, свързани с естественя артикул artemisinin, съдържащ се в билката. Д-р ЮюТу получи премията за своята работа по приложението на пелина като мощно антипаразитно средство.

Оттогава с изключение на при малария, билката се употребява мощно за лечение на бактериални инфекции като дизентерия и туберкулоза, болести, породени от паразити и акари, някои туморни болести, гъбични инфекции, вирусни инфекции и даже елементарна простуда. Други приложения включват лекуване посредством нея на смутен корем, тресчица, жълтеница, загуба на вкус, нарушавания на кръвоносните съдове, запек, разстройства на жлъчния мехур, болки в стомаха, мъчителна менструация. Сладкият пелин се употребява и за елиминиране на кръгли червеи. Тези червеи  са и най-честата зараза с паразити в света, популяризирани непосредствено от човек на човек. Кръглите червеи могат да причинят кашлица, зной, болки в корема, гадене и диария, кръв в изпражненията, загуба на тегло. Проучванията  демонстрират, че сладкият пелин демонстрира антимикробна интензивност. Той  освен може да убива бактерии, само че също по този начин е потвърдено, че убива и гъбички, като потиска растежа на Candida albicans и тази разработка също към този момент има потвърдена научна стойност.

Важно е екстрактът да се приема без термична обработка, тъй като в противоположен случай свойствата на артемизинина доста понижат.

Така или другояче, artemesia annua, в случай че не оказва помощ на ковид, то сигурно има доста други изгоди на организма. Затова и в Мадагаскар билката е на респект от половин век. Местният институт за приложни проучвания излезе със умозаключение, че се съмнява в изгодата от напитката, рекламирана от президента, само че това единствено провокира гнева на местнитге хора. Те опазиха островната си страна, която е на 400 км югоизточно от африканския континент с думите, че в случай че този лек бе американски или европейски, е нямало да има толкоз  съмнения в качеството му. Потребител на " Facebook " даже означи под новината в кенийски уебсайт, че чаят евентуално е " по-малко рисков от западната ваксина " и си заслужава да се употребява.

Според " Африканюз ", африканската секция на " Евронюз ", еуфорията от африканското лекарство към този момент превзема президентите на няколко страни на континента. Те са поздравили Раджоелина и към този момент са пратили свои самолети за бутилки от магическия лек. Напитката към този момент се пие и в Сенегал, където президентът обществено благодари на сътрудника си за скъпия подарък. Мадагаскар пък към този момент се гласи да построи специфичен цех, с цел да укрепи продукцията и обмисли пробни форми на приложимост като инжектиране на напитката.

Анадолската организация пък отбелязва, че някои поданици на страната към този момент се презапасяват с напитката, която другояче я има във всеки магазин. Нещо повече - даже бойци обикалят от врата на врата, с цел да я дават на жителите гратис.

В същото време СЗО продължава с предупрежнеията. Медицински растения като едногодишния пелин (Artemisia annua), предлагани като вероятни лекувания против Covid-19, би трябвало да бъдат изследвани първо за резултатност и странични резултати, предизвестиха специалистите й. Те прибавят, че поддържат обичайна медицина, която е с научно потвърден резултат.

Дори и терапиите да произлизат от обичайни практики и да са естествени, доста е значимо ефикасността и сигурността им да бъде открита със строги клинични тествания “ обявиха от офиса на СЗО за Субсахарска Африка. Те обаче оповестиха, че работят интензивно с изследователските институти, с цел да бъде тествана клиничната резултатност на артикули от обичайна медицина за лекуване на Covid-19.

Ако всичко това ви се стори задоволително безапелационно като лекарство против новия вирус, не се тормозете, не е нужно да пътувате до Африка. Сладкият пелин от дълго време се отглежда у нас. Най-големите масиви са към Ивайловград, а билкарите от дълго време я предлагат като мощен имуностимулатор, за изчистване на лимфната система, за пречистване на организма от паразити, гъбички, отрови, токсини и при всички болести на женската полова система. Ефикасна е и за редовно главоболие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР