След като броят на Covid-19 случаите намаля неколкократно благодарение на

...
След като броят на Covid-19 случаите намаля неколкократно благодарение на
Коментари Харесай

Глътка въздух в пандемията: Турция разхлабва част от мерките

След като броят на Covid-19 случаите понижа неколкократно с помощта на прецизното блокиране, Турция планува поетапно облекчение на рестриктивните мерки.

В изказване на Министерството на вътрешните работи през днешния ден се оповестява, че последователното нормализиране ще стартира в 5 часа сутринта в понеделник.

През този първи временен интервал в делничните дни ще продължи да се ползва нощен полицейски час от 21 до 5 ч. През уикендите ще продължи цялостното блокиране от 21 ч. в петък до 5 ч. в понеделник, разгласи министерството.

През този интервал междуградските пътувания ще бъдат позволени отвън дните и часовете на комендантския час.

Най-същественото облекчение е за хората на и над 65 години, които са имунизирани с две дози COVID-19 ваксини и тези под 18 години. Тези групи жители от месеци бяха наложително затворери по домовете си с редица ограничавания. Но и в този момент за възрастните които не са имунизирани възбраната за излизане от вкъщи продължава, като се изключи времето от 10 до 14 ч.

Кафенетата и заведенията за хранене, ще могат да дават услуги за доставка по адреси единствено от 7 до 20 часа, а през уикенда доставките ще се вършат до среднощ.

Търговските центрове ще работят от 10 до 20 часа през делничните дни и ще бъдат затворени през почивните дни.

Сватбените зали, спортните центрове, спортни зали, спа и козметични салони ще останат затворени за в този момент.

От началото на юни се чака ново поетапно облекчение на ограниченията, в случай че броя на Covid-19 инфектираните продължи да понижава.

Училищата ще продължат онлайн образованието най-малко до края на месеца. Тъй като края на образователната година наближава, съществува опция тя да приключи по този метод. На есен се планува новата образователна година да бъде присъствена.

Постепенното нормализиране идва, след приложения 17-дневен непоколебим локдаун в цялата страна, който завършва рано сутринта на следващия ден.

До момента Турция е записала 44 537 смъртни случая от COVID-19, до момента в който над 4,9 милиона души са се възстановили от заболяването. Има над 5 милиона доказани случая в страната.

Турция е приложила над 25,7 милиона коронавирусни ваксини, съгласно публични данни.

Повече от 14,9 милиона души са получили първите си дози, а над 10,8 милиона души са били изцяло имунизирани, което е съвсем 13 на 100 от популацията на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР