След Гергьовден започват безплатните разходки с беседи по забележителностите на

...
След Гергьовден започват безплатните разходки с беседи по забележителностите на
Коментари Харесай

Започват безплатните турове във Варна

След Гергьовден стартират безплатните разходки с беседи по забележителностите на Варна, проведени от Туристичско-информационния център към общинската дирекция”Туризъм”. Вече има деклариран огромен интерес и първите групи, най-вече микс от националности-норвежци, германци, руснаци, са по 15-20 души, уточни за “Труд” ръководителят на центъра Тихомир Патарински.

Сключен е договорът със Съюза на екскурзоводите и са конкретизирани маршрутите. Те водят до Катедралата, паметника на цар Калоян, до централния фонтан, а от там до Римските терми, Морската градина и на финала до Археологическия музей, където туристите могат да си платят входа и да прегледат най-старото обработено злато в света, както и останалите скъпи експозиции в него. На британски език ще бъдат първите беседи, само че ще има и на български, а при интерес и на други езици. Туровете се организират четири пъти седмично-вторник, сряда, петък и събота и не престават до края на септември.

От 1 май Туристическо-информационният център на Варна минава на летен режим на работа и ще бъде отворен за гости от 9 до 19 ч. без почивен ден. Служителите му към този момент са с униформи. Самият център е сертифициран без всевъзможни забележки от комисията към Министерството на туризма.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР