След двуседмична пауза заради мачовете в Лигата на нациите битката

...
След двуседмична пауза заради мачовете в Лигата на нациите битката
Коментари Харесай

Артилеристите традиционно имат предимство в дербито, когато то се играе на Емиратс

След двуседмична пауза поради мачовете в Лигата на нациите борбата в Премиър лийг се възобновява с лондонско дерби сред Арсенал и Тотнъм. " Артилеристите " са водач в класирането, до момента в който " шпорите ", които към момента нямат загуба в шампионата, са единствено на точка зад градския си противник и при триумф ще излязат на върха най-малко за ден. Срещата на " Емиратс " е в събота, 1 октомври, от 14:30 часа.

В кръга преди паузата Арсенал се върна на първото място, откакто надигра по безапелационен метод с 3:0 Брентфорд като посетител в лондонското дерби от осмия кръг. Вилиам Салиба даде задатък на „ топчиите “ в 17-ата минута, Габриел Жезус удвои в 28-ата. Фабио Виейра оформи крайния резултат след почивката с дебютния си гол за Арсенал. За Брентфорд това бе първа домакинска загуба от началото на сезона. С този мач Арсенал прекъсна серия от четири следващи срещи без чиста мрежа. Единственото проваляне на тима досега през този сезон си остава това от Манчестър Юнайтед на " Олд Трафорд " при започване на септември.

След като позволи първата си загуба през акцията, отстъпвайки на Спортинг в Шампионската лига, Тотнъм се завърна на победния път, разбивайки с 6:2 Лестър вкъщи в дуел от осмия кръг на Премиър лийг. „ Лисиците “ поведоха с гол от дузпа на Юри Тилеманс (6`). Тотнъм обаче изравни единствено две минути по-късно посредством Хари Кейн (8`). Ерик Дайър направи цялостен поврат в 21-вата минута, само че Джеймс Мадисън изравни в 41-вата. Родриго Бентанкур още веднъж изведе Тотнъм напред в самото началото на второто полувреме, а Хюн-Мин Сон (73`, 84`, 86`) оформи крайния резултат с хеттрик, с който прекъсна по безапелационен метод головата си суша. Това бе осми следващ домашен триумф за „ шпорите “ във всички шампионати. Тимът на Антонио Конте обаче реализира победи в единствено две от последните си седем гостувания във всички шампионати.

Освен това Тотнъм няма победа над Арсенал в последните 11 дербита, играни на " Емиратс ". През май обаче " шпорите " завоюваха с 3:0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР