Българската федерация по волейбол представи новия италиански селекционер на мъжкия

...
Българската федерация по волейбол представи новия италиански селекционер на мъжкия
Коментари Харесай

Федерацията по волейбол представи новия селекционер на мъжкия ни национален отбор

Българската федерация по волейбол показа новия италиански селекционер на мъжкия народен тим. Той подписа контракт за 3+2 години, а огромната цел, която му е сложена от родната централа, е да класира България за присъединяване на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 година. 

" Имаме 5-годишен цикъл. И имаме опция още от в този момент да работим, с цел да се стигне до мечтано класиране за ЛА 2028. Това бе и претекстът, който натежа при мен да одобри предлагането на България!Можех да продължа пътя си с огромен клуб като Лубе, само че одобрих да бъда част от един млад тим, който мечтае за триумфи ", сподели Бленджини.

" Имаме група от надарени млади играчи с резултати при подрастващите. Една част от тях може да се прелеят в мъжкия тим. Имаме и играчи, които играят на клубно равнище и да оказват помощ. Нашата цел е волейболистите да демонстрират предпочитание, отдаденост и мотивация както в тренировките, по този начин и в мачовете. Важно е хората, които дойдат, да са подготвени да упражняват, да страдат и да се жертват. ", добави той.

Българският народен тим по волейбол за мъже не е играл на олимпийски игри от Лондон 2012. На международното през 2022 година " лъвовете " приключиха на 20-то място, а на европейското през 2023 година - на 15-то.

52-годишният Бленджини съумя да изведе Италия до сребърните медали на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и до бронзов орден от европейското състезание през 2015 година Той е и троент първенец на Италия с отбора на Лубе.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР