Старши треньорът на втория отбор на ФК ЦСКА 1948 -

...
Старши треньорът на втория отбор на ФК ЦСКА 1948 -
Коментари Харесай

Иван Иванов: От всички балкански нации, ние сме с най-тарикатския манталитет

Старши треньорът на втория тим на ФК ЦСКА 1948 - Иван Иванов, разяснява тематиката с развиването на младите футболисти и в кои аспекти България изостава от другите страни в този развой.

" Трябва да променим трансферната си политика, да изкарваме повече млади български футболисти, които да се трансферират в чужбина.
 Иван Иванов: Зарадвах се, когато се отвори тази опция
Иван Иванов: Зарадвах се, когато се отвори тази опция

Ето детайлности

Много огромен проблем в последните 20 години е това, че клубовете в България не желаят да продават играчи между тях с трансферна сума.

Всеки желае футболистът да си разтрогне контракта и да не заплати 20, 50, 100 хиляди за него. Трябва, в случай че един тим желае футболист от различен тим от страната, да седнат на масата и да се схванат, с цел да се дават трансферни суми за тези играчи ", сподели Иванов след равенството 0:0 в семейството на Янтра от Втора лига.

Той направи параленост с други балкански страни: " От всички балкански народи, ние сме с най-тарикатския нрав.

Не, че при другите не е по този начин, тъй като съм ставал очевидец на избрани диалози в Партизан. На другите места обаче, хората знаят, че би трябвало да свършат работа.

Ако би трябвало да продадат един футболист, те знаят, че би трябвало да го продадат, без значение на какви условия.

В България всички желаеме да сме тарикати и нещата да ни се случват по елементарен и заобиколен път, да има вмешателства на някой, всички знаем по какъв начин стават нещата. Ние, съпоставени със Сърбия и Хърватия, като нрав, не мисля, че сме на това равнище да вършим бизнес във футбола ".

" Дори и ние мога да кажа, че не сме били толкоз гладни. Да, израснали сме на улицата, горели сме от предпочитание, а в този момент животът е подобен, че има развлечения.

Това че не се влагат средства в българския футбол, да се развива, считам, че самите клубове не желаят да се развиват, те карат от сезон на сезон и това е проблем за младите футболисти.

Ще ви дам образец - при мен в Славия имаше един футболист с доста гений, само че не си даваше напън. Питам го:

" Защо не си даваш напън? ", а той ми дава отговор: " Защо да си давам напън, като ще играя за 2000-3000 лв.! ". Това нещо отхвърля огромна част от футболистите. Направили сме по този начин, че нашата среда във футбола, не е забавна за клубовете от чужбина ", описа още Иван Иванов за проблемите с развиването на младите футболисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР