След детайлни и всеобхватни консултации със сътрудници и членове на

...
След детайлни и всеобхватни консултации със сътрудници и членове на
Коментари Харесай

Потвърдено! Вучич, Ковачевски и Рама отиват в Брюксел

След детайлни и всеобхватни съвещания със сътрудници и членове на държавните управления на трите страни Александър Вучич, Еди Рама и Димитър Ковачевски взеха решение за взаимно тръгване на срещата ЕС-Западни Балкани, заяви сръбската национална телевизия РТС.

В днешния диалог на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски бяха прегледани събитията, свързани с присъединяване в идната среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, която ще се състои на следващия ден в Брюксел, бе обявено от кабинета на сръбския президент.

В известието се споделя, че водачите на трите страни са взели решение дружно да отидат на срещата, при което са съгласувани и правилата, които ще съставляват основата на диалозите с многочислените представители на Европейски Съюз, се споделя в известието.

Изтъква се, че тези три страни поредно застъпват ползите на своите жители и целия район на Западните Балкани на всички значими интернационалните конгреси.

Решението за присъединяване и взаимния метод на срещата в Брюксел съставлява още една стъпка в битката за прогрес на нашите страни, само че и явен сигнал, че макар многочислените компликации продължаваме да даваме градивен принос на пътя към евроинтеграция, бе обявено от президентството в Белград.

Лидерите на шест страни от района са поканени на среща с водачите на Европейския съвет, която би трябвало да се състои утр преди началото на постоянната юнска среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се беседва за разширението. На срещата няма да бъде отворен нито един преговорен клъстер със Сърбия, отбелязва РТС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР