След дълги години неизменно домакинство на Франкфурт за първи път

...
След дълги години неизменно домакинство на Франкфурт за първи път
Коментари Харесай

Mercedes разкри електрическото си бъдеще

След дълги години непроменяемо домакинство на Франкфурт за първи път интернационалното автомобилно ревю IIAF се организира в Мюнхен, където към този момент ще бъде новият му дом. Именно в баварската столица немският производител Mercedes-Benz показа своите най-нови модели, които демонстрират пътя на електрификация, стихотворец от компанията.

Най-голям интерес провокира версията на ток на легендарния G-Class. Засега това е единствено концептуален модел с името EQG, чиято серийна версия ще се появи на пазара през 2024 година За разлика от показаните по-рано електрически автомобили на марката, които са създадени от нулата, всъдеходът съставлява версия на ток на настоящия " Гелендваген ".

Тя е на рамна структура, като има без значение предно окачване и цялостен заден мост. Вместо мотор с вътрешно горене са сложени 4 електромотора, които са ситуирани край всяко колело, и това е наложило смяна на структурата на трансмисията.

От Mercedes не разкриват никакви механически характерности на автомобила. Посочва се само, че той

 

няма да отстъпва на стандартния G-Class като всъдеходни качества

 

и даже ще го превъзхожда. Показаният на концептуалния модел дизайн ще се резервира и за серийната версия, която ще получи имитацията на решетка на радиатора в стила на електрическите автомобили на марката. Специално за всъдехода са направени и неповторими 22-цолови джанти.

И до момента в който EQG към момента е идея, която следва да бъде създадена, то в гамата на Mercedes-Benz към този момент има едно несъмнено ново попълнение. Това е електрическият седан EQE, който съставлява съперник на Tesla Model S, Porsche Taycan, Audi e-tron GT, Lucid Air и BMW i4.

Моделът разделя една и съща платформа с EQS и в доста връзки съставлява негова умалена версия, макар че предната част с черния панел и светлини са истински. Габаритите на седана са: дължина от 4990 мм, ширина - 1960 мм и височина - 1510 мм. Разстоянието сред двете оси е 3120 мм. Така той е по-къс с 22 см от EQS, само че има същия рекордно невисок коефициент на челно противодействие - 0.20.

В салона на Mercedes-Benz EQE са сложени разграничени дигитален приборен панел и тъчскрийн на мултимедията, а против доплащане се предлага и " Хиперекран " (същия като на EQS). Той съставлява свързани под едно стъкло 12.3-инчови екрани за лидера и пасажера до него и централен екран с диагонал 17.7 инча. В оборудването на електрическия автомобил влизат още адаптивно пневматично окачване, шаси със завиващи до 10 градуса задни колела и голям брой асистиращи системи.

Седанът дебютира в модификацията EQE 350, която е със задно предаване. Тя разчита на един електромотор с 292 к. с. и 530 Nm въртящ миг. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 5.6 секунди, а оптималната скорост е 209 км/ч. На по-късен стадий ще бъде показана и версията с спомагателен мотор на предната ос.

Капацитетът на батерията е 90.6 кВт/ч, до момента в който при EQS тя е 107.8 кВт/ч. Блокът от акумулаторите освен е по-малък, само че и се зарежда по-бавно, защото приема ток с мощ най-много 170 кВт (при флагмана е 200 кВт). Посоченият от Mercedes пробег с едно зареждане е 660 км.

Автосалонът в Мюнхен стана премиера и на още едно събитие - спортното поделение

 

Mercedes-AMG показа първия си електрически автомобил

 

Това е спортна версия на лифтбека EQS, която получава разнообразни мотори от тези на общоприетия модел, а също по този начин и нова система за ръководство на батериите. Мощността на силовия елемент е 649 к.с. и 949 Nm. За съпоставяне, най-мощният вид на EQS до момента - 580 4Matic, разполага с 524 к.с.

В общоприетото съоръжение на спортния модел е включен пакет AMG Dynamic Plus, който разрешава активиране на режим Race Start. При него за къс интервал от време мощността се усилва до 751 к.с. и 1020 Nm. Времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч лишава 3.4 секунди, а оптималната скорост е 250 км/ч. За съпоставяне, упоменатият към този момент EQS 580 4Matic подвига 100 км/ч от място за 4.3 секунди и развива най-много 210 км/ч.

Капацитетът на употребяваната батерия още веднъж е 107.8 кВт/ч, само че какъв пробег обезпечава тя при новата версия на EQS, не се оповестява. Спортният вид също може да се зарежда с мощ до 200 кВт. Освен това машината разполага с тристепенна система за рекуперация на силата, като нейните режими се сменят от кормилото.

В общоприетото съоръжение на Mercedes-AMG EQS влизат интензивно пневматично окачване AMG Ride Control+ и шаси със завиващи на 9 градуса задни колела. Системата AMG Dynamic Select е с 5 режима на работа - Slippery, Comfort, Sport, Sport+ и Individual.

Освен нови настройки на силовия елемент, на окачването, на кормилно ръководство и на още някои системи, версията AMG EQS получава и специфичен тон, който се генерира от системата AMG Sound Experience. Тя има два разновидността - базов Authentic и съвременен Performance, като е част от пакета AMG Dynamic Plus.

На външен тип Mercedes-AMG EQS може елементарно да бъде друг от общоприетия EQS по предната част, която получава решетка Panamericana, а също по този начин и по нараствания заден спойлер, дифузьора с 6 ребра, черните елементи и 21-цоловите джанти, които след доплащане може да бъдат сменени с 22-цолови.

В салона също има огромен брой присъщи AMG-акценти, спортни седалки и волан. Хиперекранът е включен в общоприетото съоръжение, а мултимедийната система MBUX е насочена към спортно шофиране.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР