След дълги години на стагнация продажбата на замъци във Франция

...
След дълги години на стагнация продажбата на замъци във Франция
Коментари Харесай

Замъци се разпродават като топъл хляб

След дълги години на застоялост продажбата на крепости във Франция пораства със стремителни темпове. Интересът се е засилил още през първия локдаун напролет на 2020 година и продължава и до момента, разясняват анализатори. „ През предходната година бизнесът набъбна с 50%. През тази, до началото на юни, следим 100% растеж в покупко-продажбите със крепости по отношение на същия интервал на 2020-та. Досега не съм виждал нещо сходно “, споделя Патрис Бесе от компанията Agence Patrice Besse, профилирана в продажбата на исторически здания.

„ За някои замъкът това е огромна къща на село. Но ние продаваме избрани къщи с няколко хектара прилежаща земя към тях, със селскостопански и други постройки “, добавя той.

Купувачите могат да бъдат разграничени на две групи – тези, които просто желаят да имат къща на село и които не се плашат от размера ѝ и другите, които ги купуват за професионална реализация – хотел, център за провеждането на семинари, културни центрове или музеи.

„ Хората са уверени, че съществува пазар, на който клиентите са подготвени да платят за скъпи хотели в регионите, в които са ситуирани замъците, където тишината и уютът им са обезпечени и то не доста надалеч от Париж или други забележителности “, споделя Бесе.

Всички купувачи търсят крепости, ситуирани наоколо до огромни градове или автомагистрали, жп гари и летища. В по-отдалечените селски френски райони крепости се продават освен на локални вложители, само че и на задгранични. Последните имат намерение да ги употребяват или като главно жилище или през ваканциите.

Цените на замъците варират в доста необятен диапазон – от 500 000 EUR в по-отдалечените региони до няколко милиона евро в непосредствена непосредственост до Париж и други огромни градове. За момента, цените са постоянни и не порастват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР