След арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър

...
След арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър
Коментари Харесай

Социолог от Алфа рисърч: Ако самолетът гори, а стюардесата изхвърля багаж - какво ще си помислите?

След арестите на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния шеф на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова в обществените мрежи незабавно потеглиха всевъзможни теории за какво в този момент се вършат тези арестувания.

задава следните въпроси:

1. Арестът на Борисов - за какво тъкмо в този момент, има ли връзка с други събития?

2. Как очаквате да реагира публичното мнение?

3. Ще разклати ли, или ще укрепи ръководството, усилва ли се опцията от предварителни избори?

Отговаря социологът от "Алфа рисърч " Боряна Димитрова:

1. Няма толкоз наивни, или заблудени хора, които да имат вяра, че няма връзка. Когато на карта е сложено бъдещето на света, всеки политически акт има значение само и единствено през тази призма. Ако самолетът гори, а стюардесата изхвърля багаж - какво ще си помислите - че тя е крадла, или че има връзка с спешната обстановка? Искам да съм ясна - борбата с корупцията е значима цел. Но моментът и методът, по който беше осъществен този арест, демонстрира други цели - взривяване на прозападното болшинство и опрощение за следващото снишаване. Градската десница ще получи "ареста на Борисов ", петата колона - пожертвания народен интерес. А държавното управление - илюзията за националната обич.

2. Като при фойерверки - едни ще се радват еуфорично, други ще се възмущават, плашат или ще си запушват ушите. И едвам откакто се разсее пушилката, ще разберем какво тъкмо се е случило. Дано да не е прекомерно късно.

3. Търсеният резултат е тъкмо противоположният: да се запушат пробойните, откакто корабът стартира да се цялостни с вода от разнообразни страни - вота на Българска социалистическа партия срещу глобите против Русия, "личните отзиви " на някогашния боен министър, пробива в болшинството при гласуването на новите правила за началник на Българска народна банка и прочие С ареста на Борисов, т.е. на най-мразената фигура, зад борда беше хвърлен обаче последният избавителен пояс. Ако капитанът - президентът е решил, че това болшинство би трябвало да бъде жертвано, пътят към предварителните избори е отворен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР