След актуализация и получени трансфери бюджетът на Община Кюстендил е

...
След актуализация и получени трансфери бюджетът на Община Кюстендил е
Коментари Харесай

Бюджетът на Община Кюстендил е достигнал над 73.5 млн. лева

След актуализация и получени прехвърляния бюджетът на Община Кюстендил е достигнал размер от малко над 73.5 милиона лв..

Данъчните доходи на общината нарастват спрямо 2020 година със 70 %. Министерството на финансите следи осъществяването по два индикатора - събираемостта на годишния залог и.събираемостта на по този начин нар. недобори. остарели отговорности към хазната. 2021 година се следи значително нарастване на събираемостта по залог на налог недвижими парцели.

В събираемостта на недоборите има растеж и на това в забележителна степен се дължи огромното нарастване на данъчните доходи. Общината обаче има несъбрани над 800 хиляди лв. от налози и такси на хора с двойно поданство и с адресна регистрация в Кюстендил или села на общината. Най-голям растеж има при продажбата на недвижимо имущество - през 2021г са изповядани покупко-продажби за покупка на парцели с 10 892 000 лева повече в сравнение с през 2020г. Изпълнението на годишния проект при личните доходи е 92%, събрани са 964 000 лева или 20 % растеж на личните доходи спрямо 2020 година и спрямо предкризисната 2019 година е със 17%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР