Слънчево време с температури от 11 до 13 градуса ни

...
Слънчево време с температури от 11 до 13 градуса ни
Коментари Харесай

Слънчево днес, вятър и дъжд утре

Слънчево време с температури от 11 до 13 градуса ни чака през днешния ден в Югозападна България, а в северните и източните елементи от страната ще остане най-вече облачно, като са вероятни и слаби превалявания.

Максималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над планините ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан източене вятър. Термометрите на 1200 метра ще се качат до към 5 градуса, а на 2000 метра - към нулата. 

Вълни от 3-4 бала ще се подвигат в морето. Температурата на водата ще е бъде до 15 градуса, а на брега - сред 11 и 13 градуса. вятър ще духа от север. 

В събота с увеличаване напразно от север ще проникне леден въздух. Ще бъде облачно, ще има и превалявания, най-вече слаби, на повече места - в Северна и Западна България. В Предбалкана и високите полета ще превалява слаб сняг, а по поречието на Дунав - и дъжд. Това заяви за " Фокус " Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните от 2°-3° тук-там в северозападната половина от страната до 8°-9° в крайните южни и източни региони. Още през нощта против неделя обаче облачността ще намалее и в неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. В понеделник по-късно денем от запад облачността ще се усили, само че ще остане без превалявания. Сутрин ще е студено, в по-голямата част от страната минималните температури ще са под 0°, а дневните ще се покачат и в понеделник оптималните ще са към и над 10°.

Тази нощ и на следващия ден над Югозападна България ще доминира ясно и слънчево време. Над северните и източните региони от страната ще остане най-вече облачно, там не са изключени и изолирани слаби превалявания от дъжд. През нощта ще е съвсем безшумно, денем ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър със северна съставния елемент.

Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, в припланинските региони малко по-ниски; оптималните ще са сред 8° и 13°, в крайните югозападни региони до 14°-15°. Атмосфеното налягане ще се намали още, само че ще остане по-високо от междинното. Над Черноморието ще e най-вече облачно, единствено в крайните южни региони вероятността за слаб дъжд е нараснала. Ще духа до сдържан северен вятър, а оптималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е към 15°. Над планините пък ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан вятър с източна съставния елемент, по най-високите елементи на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР