Скулптурата Викът на украинската майка беше издигната вчера в Княжеската

...
Скулптурата Викът на украинската майка беше издигната вчера в Княжеската
Коментари Харесай

Издигнаха скулптурата Викът на украинската майка срещу Паметника на съветската армия

Скулптурата " Викът на украинската майка " беше издигната през вчерашния ден в Княжеската градина в София, тъкмо против Паметника на руската войска.

На представянето на скулптурата участваха интелектуалци, създатели и жители, които споделиха своята позиция за войната в Украйна и за Паметника на руската войска. Събитието мина при засилено полицейско наличие.

" Тази дребна дрънкулка ще противопоставим против грандиозния паметник - Паметник на руската войска ", споделиха уредниците на събитието. Идеята е на Христо Илиев-Чарли, а до него застават Георги Стоев-Джеки и скулптора Неделчо Костадинов. Пластиката е основана преди близо два месеца, едвам два дни след началото на войната.

Поставянето на скулптурата провокира бурни реакции в обществените мрежи, макар положителните планове. Дори в групите за поддръжка на Украйна се появиха отрицателни мнения, свързани с естетиката на скуплтурата. Някои даже я съпоставиха с " орк " и " зомби ". Други считат, че задачата е не да се провокира състрадание, а омерзение от идеята на Украйна и украинските бежанци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР