Скорошен доклад на един от най-големите изследователи в туризма Skift,

...
Скорошен доклад на един от най-големите изследователи в туризма Skift,
Коментари Харесай

Тенденции и препоръки при ползването на онлайн туристически услуги

Скорошен отчет на един от най-големите откриватели в туризма Skift , сподели обилни растежи на онлайн потреблението на туристически услуги в международен мащаб. Само две от най-големите онлайн туристически организации в света, основани в Съединени американски щати и Европа, генерират стотици  милиарди годишен брутен оборот от резервации на хотели, самолетни билети, коли чартърен и други туристически услуги посредством интернет и се оказват едни най-големите рекламодатели в света въобще.  

Тенденцията е към все по-мащабно разширение на предлаганите услуги и снабдители и превръщането на тези платформи в all-in-one място за организация на пътувания. Те дават на потребителите опция за елементарно съпоставяне на голям брой предложения, комфортни резервации и конкурентни цени.

Големите играчи се надпреварват да прибавят към своите бази все по-голям брой хотели и превозвачи от целия свят, а голяма скорост набира и предлагането на различно настаняване (отдаване чартърен на персонална собственост), заведения за хранене, ваканциионни пакети, екскурзии, билети за разнообразни атракции, събития и други. 

Най-голямата онлайн туристическа организация у нас, eSky , e към този момент 10 години на българския пазар, само че макар своя опит и огромен брой клиенти, у нас към момента среща прочут песимизъм и потребителски въпроси като:

Сигурни ли са онлайн резервациите?

Онлайн резервациите са освен огромно улеснение и облекчение за потребителя, само че и са задоволително сигурни, стига да объръщате внимание на някои елементи при избора на уебсайт, от който да резервирате.

На първо място, в никакъв случай не се доверявайте на частни лица за покупка на самолетни билети, хотели или каквито и да било други услуги. Изберете компания, която има всички нужни лицензи за реализиране на туристическа/ туроператорска дейсност, IATA

лиценз и документи за сигурност. Ако уеб сайтът няма такива лицензи, проверете сътрудниците, с които работи.

Не се доверявайте на съмнителни уеб сайтове с прекомерно примамливи цени, едва грамотни или автоматизирано преведени текстове, липса на данни за контакт и информация за компанията. Погледнете адресната лента на браузера и вижте дали уеб сайтът стартира с " http " или " https ". " Https " (secured) значи, че уеб сайтът има уверение за сигурност и вашите данни ще бъдат обработвани безвредно.

Проучете репутацията на компанията, проверете от какъв брой време е на пазара и има ли интернационално наличие. Четете отзиви в интернет, само че и не им се предоверявайте, защото хората доста по-често споделят отрицателния си опит, в сравнение с положителните усещания. Честотата и методът, по който компанията комуникира с потребителите си в обществените мрежи, може да ви послужи като добър ориентир за нейната надежност.  

Защо има надценка на самолетните билети?

Онлайн организациите постоянно получават рецензии за спомагателните такси, които начисляват върху самолетните билети. Но тези такси не би следвало да са мотив за терзание, а тъкмо противоположното.

Агенциите са медиатор сред самолетната компания и клиента и не печелят от продажбата на самолетни билети или облагата им е незначителна. Техният действителен артикул е технологията, с помощта на която получавате достъп до доста по-голям брой предложения и снабдители, надлежно до по-ниски цени и отстъпки, както и обслужването, което дават по време и след резервация. Всичко това плюс средствата за придобиване на консуматори, допуска обилни разноски, които организацията няма по какъв начин да си разреши без да начисли спомагателна такса. Съмнителна би била по-скоро неналичието на такава, в случай че покупката не включва и различен съпътстващ артикул.

Как ще получа документите си без навестявам офис?

Документите се получават напълно по електроненн път. При самолетните билети, това е просто имейл с удостоверение за сполучлива резервация, който не е належащо даже да разпечатвате. При качване на борда ще ви е нужен единствено документ за идентичност и бордна карта, която също можете да генерирате онлайн и даже да покажете от мобилния си телефон.

Застраховка, ваучер за хотел, трансфер или кола чартърен, също се получават по имейл и то не по-късно от 48 часа след сполучливо възнаграждение на резервацията с карта или по банков път. Ако не получите документите си в този период, неотложно се свържете с компанията, с цел да ревизирате какъв е казусът. 

Кой ще ми помогне при зародил проблем?

Погрешно е схващането, че в случай че възникне проблем при онлайн резервация, той не може да бъде решен. Напротив, надеждните организации влагат доста в професионални центрове за обслужване, които следва да ви дават качествено и навременно подпомагане на български език всеки ден от седмицата. В доста случаи организацията ще бъде доста по-успешна и ефикасна в връзката с доставчика, в сравнение с самите вие. Обърнете внимание и на цената на телефонната услуга, защото постоянно връзката с съответен снабдител, изключително основан отвън страната, може да ви излезе по-скъпо и от закупената услуга. Уебсайтът на компанията, която сте избрали, следва да предлага и различни благоприятни условия за контакт – имейл, чат, профили в обществените мрежи и тн.

Чрез своите технологии и положителни условия, онлайн туристическите организации се стремят да дават все по-голям избор, оптимално ниски цени и улеснение при резервация. Все отново не забравятйте, че пътуването в последна сметка рядко може да бъде „ на ниска цена “ наслаждение. Стремете се да минимизарате разноските си, само че не забравяйте, че от време на време спестеният лев може да ви коства куп разправии и загуба на време. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР