Скоро ще се навърши година, откакто целияt кулинарен свят беше

...
Скоро ще се навърши година, откакто целияt кулинарен свят беше
Коментари Харесай

В памет на големия талант Беноа Виолие

Скоро ще се навърши година, откогато целияt кулинарен свят беше разтресен от неочакваната кончина на един от най-големите готвачи на нашето време Беноа Виолие. Каква е повода да вземе това съдбовно решение и да постави завършек на живота си, и до през днешния ден не е ясно.

За страдание това не е първият случай, когато Голям готвач не устоя на напрежението и взема решение да постави завършек на земния си път. Зад шедьоврите, поднесени в паница, стои доста труд и освен това.

Какво се случва след Беноа в ресторанта Отел дьо Вил в дребния швейцарски град Крисие, над чийто вход към момента стои името му? Мишлен наскоро разгласи, че кулинарният храм резервира 3-те си звезди и с това затвърди качеството и приемствеността в Отел дьо Вил. Щафетата беше поета от заместника на Беноа Франк Джованни, като брачната половинка му Бриджит продължи да го менажира все по този начин сполучливо.

Желаещите да опитат превъзходните ястия във реномирания ресторант би трябвало да си запазят маса най-малко 3 месеца по-рано. Беноа Виолие беше прочут с феноменалните си предписания за дивеч /разгледай галерията/, които беше издал в четири кулинарни книги.

Традицията е непокътната и в сезона на дивеча в Швейцария, който завършва с рухването на снега, в ресторанта се предлага свеж дивеч, подготвен повече от чудесно по рецептите на гениалния Беноа.

Удивителна е топлината и специфичното внимание, които се отделят на всеки посетител, макар очевидния разкош и висшия пилотаж, присъщи за това място.

Пиша тези редове в памет на Беноа Виолие, с който имах достойнството да се срещна и да се докосна до огромния му гений.

В Отел дьо Вил никой не е пропуснат и нищо не е забравено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР