Скопие. Вицепремиерът, отговарящ за борбата с корупцията и престъпността на

...
Скопие. Вицепремиерът, отговарящ за борбата с корупцията и престъпността на
Коментари Харесай

„НоваТВ“ : Коридор 8 става стратегическа цел на македонското правителство

Скопие. Вицепремиерът, отговарящ за битката с корупцията и престъпността на Северна Македония Люпчо Николовски, дружно с министрите на вътрешните работи и превоза и известията Оливер Спасовски и Благой Бочварски, шефът и заместник-директор на общественото дружество за държавни пътища Еюп Рустеми и Благойче Търпевски посетиха мястото, където сега се прави рехабилитация на районният път Куманово - Страцин, който е неразделна част от Коридор 8, оповестява скопската „ НоваТВ “ , като се базира на известие от държавното управление на югозападната ни съседка.

Те показват, че районният път Куманово-Страцин се рехабилитира на две етапи. Първата фаза от Куманово до село Войник е с дължина 15 км, с инвестиция от 4,7 милиона евро, част от парите, предоставени по програмата IPA 2, а другата част от финансирането се осъществя посредством Бюджета на държавното управление на републиката на Северна Македония. Във втората фаза, от село Войник до Страцин, се реконструира сектор от 16 км, за което Публичното дружество за държавни пътища влага 7,2 милиона евро, съгласно известието на държавното управление в Скопие.

„ Това е образец за това по какъв начин би трябвало да се грижим за нашия район, за всички райони в страната, за това по какъв начин всички райони би трябвало да се развиват, всичко за възстановяване на изискванията на живот, само че също по този начин и да се грижим за устойчивия напредък и развиване на всеки район. След 4 десетилетия районните пътища, които свързват жителите с тези центрове в района, са изцяло реконструирани и рехабилитирани. В този район имаме десетки планове, които се извършват, и посредством програмата за уравновесено районно развиване и към този момент са утвърдени “, сподели вицепремиерът Николовски.

Министърът на вътрешните работи Спасовски уточни, че вложенията в пътната инфраструктура в региона Куманово-Крива паланка са единствените вложения за 40 години.

„ Ще загатна, че единствено през тези три години всички районни пътища са реконструирани или реконструкцията е в ход и се построява експресен път. Ако желаеме да имаме по-голяма сигурност на придвижването с по-малко жертви, по-малко материални вреди и по-малко ранени, би трябвало да имаме добра инфраструктура. И по тази причина действаме дружно за всичко, което не е направено, санирано, възобновено, с цел да приключим допустимо най-скоро и по този метод да създадем по-добри условия и по-голяма сигурност на придвижването “, сподели министър Спасовски.

Министърът на превоза и известията Бочварски сподели, че се вършат интензивни вложения в построяването на нови магистрални сектори, нови експресни пътища във всички общини и е почнала реализацията на плана за създаване и рехабилитация на локални пътища, за което са вложени 70 милиона евро.

„ Ние показахме и доказахме мощна воля за развиването на пътната мрежа в цялата страна. В тази североизточна част на кулоар 8 имаме мощни капиталови старания за цялостната му рехабилитация и рационализация. В допълнение към тази инвестиция работим с огромна активност по построяването на скоростната автомагистрала Ранковце-Крива паланка, а по-късно от Крива паланка до граничния пункт Деве Баир, където пътят се уголемява с трета лента. Общите вложения единствено в този район възлизат на над 80 милиона евро “, сподели министърът на превоза и известията Благой Бочварски.

Директорът на Публичното дружество за държавни пътища Рустеми уточни, че са определени консултанти за правенето на планова стратегия за планиране на нова скоростна автомагистрала Романовце - Страцин, която се възнамерява да се финансира от IPA 3.

„ Нашата цел е безвредни и сигурни пътища, които ще ни свържат с района. В тази посока предходната година пътят от Ранковце до Крива паланка беше рехабилитиран и реконструиран в дължина от 21 км, а с другите рехабилитации, поправки и градежи, стартирани в този район, желаеме да получим цялостен кулоар 8, който ще бъде сигурен за участниците в придвижването “, сподели шефът Рустеми.

В допълнение към тази инвестиция в региона на Куманово-Крива Паланка се работи с огромен интензитет по построяването на скоростната автомагистрала Ранковце-Крива Паланка, а по-късно от Крива Паланка до граничния пункт Деве Баир, където пътят се уголемява с трета лента. Общите вложения единствено в този район възлизат на над 80 милиона евро.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР