Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви пред

...
Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви пред
Коментари Харесай

Gazeta Express: Зоран Заев не смята, че обединението между Косово и Албания е нещо добро

Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи пред балканския портал N1, че има вяра, че Балканите към този момент не са бомба със закъснител, добавяйки, че решенията на съществуващите проблеми ще бъдат открити посредством разговор. Заев съобщи, че не счита, че съюз на Косово и Албания е нещо положително. Той сподели, че е сигурен, че съюзът, към който приканват някои политици, не е бъдещето, което желаят хората в Косово и Албания, нито други в района, тъй като бъдещето им е в Европейския съюз. „ Европа без граници, в която хората си сътрудничат и поддържат връзка и съм уверен, че това (за обединението) са хрумвания на хора, които са в малцинството и нямат бъдеще “, сподели той и добави, че бъдещето е в насърчаването на съдействието. " Ако си сътрудничим районно, Западна и Северна Европа ще ни почитат повече ", сподели Заев представен от Gazeta Express

„ Решенията не се намират елементарно. Преживях няколко сложни процеса “, сподели той и напомни споразуменията с България и Гърция, които включват смяната на конституционното име на страната. „ Сърбия и Косово и други страни са изправени пред свои провокации, само че несъмнено решения могат да бъдат открити посредством разговор, дипломация и другарство “, добави той.

Той сподели, че Скопие построява отлични връзки с албанския министър председател Еди Рама, сръбския президент Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич и предизвиква всички благоприятни условия за съдействие сред сърби, албанци и македонци. „ Искрено се надявам, че евентуалният министър-председател на Косово Албин Курти ще се включи в диалозите, които са от изгода за всички “, сподели Заев. Той сподели, че самодейността за мини Шенген ще донесе изгоди за всички, като добави, че има обилни развития в това отношение, като едно гише на границата на Северна Македония и Сърбия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР