Скопие. Правителството е стабилно, както и отношенията с Демократичния съюз

...
Скопие. Правителството е стабилно, както и отношенията с Демократичния съюз
Коментари Харесай

„Телма“ : Видеото на Али Ахмети предизвика буря в Скопие, ДСИ се обявява за добросъседски отношения със страните от региона

Скопие. Правителството е устойчиво, както и връзките с „ Демократичния съюз за интеграция “ (ДСИ), настояват от Социалдемократическия съюз на Република Северна Македония (СДСМ), откакто в понеделник водачът на най-голямата албанска партия в югозападната ни съседка Али Ахмети разгласява във Facebook видео компилация от конференции на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, в която двете партии упрекват фракциията в престъпност и корупция, предава скопският ефирен канал „ Телма “ .

Социалдемократите не пожелаха да разясняват оповестената нова тактика и обвиняванията, че и двете партии от години се пробват да навредят на ДСИ.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ отговори на Ахмети с ново обвиняване.

От ДСИ реагираха на това, като споделиха, че Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ е срещу албанците отпред на държавните институции и че са обезпокоени от стратегическия ангажимент на ДСИ за създаване на добросъседски връзки със страните от района.

Ахмети упрекна също, че СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се пробват да употребяват ДСИ за реализиране на задачите си в ежедневната партийна политика.

Той разгласи нова тактика за партията, само че анализатори считат, че това е нещо напълно друго.

Целта на Ахмети, споделя Незири, е да се наложи като трети политически център на власт в страната, след СДСМ и Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ, откакто ДСИ на няколко пъти се оказа решителен фактор за сформиране на държавно управление.

Идеята, споделя той, е да се заличи етническата линия, която разделя политическата сцена на два етнически лагера, в които се конкурират по две партии. Тоест да се реформира и да стане трета политическа мощ на единна сцена в страната, неразделена по етнически симптом.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР