Скопие. Новото правителство на Република Северна Македония посочи изграждането на

...
Скопие. Новото правителство на Република Северна Македония посочи изграждането на
Коментари Харесай

„Независен“ : Свързването с България е стратегически приоритет на Скопие до 2024 година

Скопие. Новото държавно управление на Република Северна Македония уточни построяването на Коридор 8 от албанското адриатическо крайбрежие до България за своя главен приоритет до 2024 година, съобщи ръководителят на СДСМ и предстоящ министър председател на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски по време на изявление в Народното събрание, написа скопското издание „ Независен “ .

Той уточни, че не престават с построяването на автомагистралата Кичево – Охрид и Скопие – Блаце и че се планува да стартира цялостна рационализация на автомагистрала Тетово – Гостивар, както и още четири магистрални сектора.

„ Предвидена е настояща реорганизация и създаване на локални пътища с дължина над 1000 км в 36 общини “, акцентира Ковачевски.

В речта си той сподели апропо, че новото държавно управление ще се концентрира върху стопанската система, заплатите и пенсиите, поддръжката за компаниите, развиването на енергетиката и увеличението на заетостта.

„ Имаме рядка опция и късмет в интервал от 2,5 години без изборни шокове, които най-често са исторически неоправдани за политиците и постоянно целесъобразно травматични за жителите, и да се посветим на същинските проблеми и живота на жителите “, сподели Ковачевски.

В края на обръщението си Ковачевски уточни, че не знае, не желае и няма да разделя хората, жителите, министрите на „ наши “ и „ ваши “

Гражданите са изтощени и им е писнало от разделения, кавги и непрекъснато надхитряване. Писна им ежедневната политика и битката с партийните разгласи. Смятам единствено да различавам сред способни и некомпетентни хора, почтени и нечестни, работливи и нетрудолюбиви, виновни и безотговорни. За първите постоянно ще има място и ще имат поддръжка, за вторите няма да има място в държавното управление и институциите “, акцентира Ковачевски.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР