Бостън Селтикс е първият финалист в Източната конференция в Националната

...
Бостън Селтикс е първият финалист в Източната конференция в Националната
Коментари Харесай

Бостън Селтикс е на финал на Изток

Бостън Селтикс е първият финалист в Източната конференция в Националната баскетболна асоциация, откакто отборът в профил Кливланд Кавалиърс с 4-1 триумфа.

„ Келтите “ се постановиха над Кливланд с 113:98 (28:28, 30:24, 27:26, 28:20) в петия мач в серията сред двата тима, който се оказа и финален.

Във финала на Изток Бостън Селтикс чака спечелилия от двойката Ню Йорк Никс – Индиана Пейсърс, към този миг нюйоркчани имат задатък от 3-2 победи против своя конкурент.

За триумфа на Бостън в мач №5 най-деен бе Джейсън Тейтъм, който остана на асистенция от трипъл-дабъл, откакто приключи срещата с 25 точки, 10 битки и 9 завършващи подавания. Ал Хорфърд пък се регистрира с дабъл-дабъл от 22 точки и 15 битки, до момента в който Дерик Уайт добави 18 точки.

За Кливланд Кавалиърс Еван Мобли направи всичко по силите си да задържи своя отбор в серията, вкарвайки 33 точки, само че те се оказаха незадоволителни за „ кавалерите “, които бяха без огромната си звезда Донаван Мичъл.

Далас Маверикс се наложи над Оклахома Сити Тъндър със 104:92 (24:22, 30:22, 25:23, 25:25) като посетител в петия мач от серията сред двата тима от Западната конференция в Националната баскетболна асоциация. По този метод тексасци са на победа от това да отстраняват водача от постоянния сезон още на полуфиналите на конференцията.

Двубоят стартира извънредно равностойно, а Далас съумя да поведе с 24:22 в края на първата четвърт. Разликата в интерес на Маверикс набъбна до 13 точки в средата втората част при 40:27, а Лука Дончич и компания водеха с 54:44 на почивката.

През третата четвърт Оклахома не съумя да понижи разликата, която съвсем от самото начало се задържа в двуцифрените измерения, а Далас водеше със 79:67 преди финалния интервал, като тексасци съумяха ловко да затворят мача.

Голямата звезда на Далас Лука Дончич избухна с трипъл-дабъл от 31 точки, 10 битки и 11 асистенции за триумфа на своя отбор, до момента в който Кайри Ървинг добави 12 точки.

Шей Гилджъс-Алексадндър още веднъж бе над всички за Оклахома със своите 30 точки, а Чет Холмгрен добави 13 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР