Скопие. Човекът, който седи зад идеята да бъде отворен български

...
Скопие. Човекът, който седи зад идеята да бъде отворен български
Коментари Харесай

„Курир“ : Политологът Андрей Райчев седи зад Зоран Заев и РСМ

Скопие. „ Човекът, който седи зад концепцията да бъде отворен български университет в Република Северна Македония и който твърди, че Сърбия е лишила част от България, с цел да сътвори Македония, има за задача да пази и величае Зоран Заев и неговия Социалдемократически съюз “, написа доближеното до управлението на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „ Курир “ .

„ Със своите изказвания той поддържа нездравословните политики, провеждани от македонското държавно управление за сметка на страната “, безапелационни са от най-четената електронна медия в югозападната ни съседка.

„ Става въпрос за Андрей Райчев, български социолог, човек, непосредствен до Бойко Борисов. Той стои зад организацията Gallup, която разгласява анкети в РСМ, които благоприятстват Заев “, разясняват от редакцията на „ Курир “.

Изданието цитира изказване на Райчев пред Deutsche Welle от предходната година, с което се пробва да потвърди тезата си:

„ И второ: в наш интерес е те да знаят за България. Защо да вземем за пример в Скопие да няма български университет? Както има Американски университет в Благоевград. Завършилите този университет не стават американци, а се сближават с Америка. Парите идват от Америка, специалистите идват от Америка - и се счита, че огромен % от приключилите този университет са проамерикански настроени. И това е изцяло законно, не е някаква агитация или пропаганда. Това е просто страхотна услуга, която тези хора са получили от една страна “.

Според медията на ВМРО-ДПМНЕ, „ тези позиции на поддръжника на Заев са тревожни и, несъмнено, в ущърб на РСМ “.

„ Курир “ е извадил и още едно изявление на Райчев:

„ Сърбия с доста хитра и подла политика съумя да отдели парче от българите и да ги трансформира в самостоятелна нация. Това е реалност. Но това към този момент се е случило. И по този начин: какъв е нашият интерес сега? Нашият интерес е, първо, те да обичат България. Абсолютната причина е да продължим да развиваме връзките с тези наши братя, които последователно са ни станали братовчеди “.

Както показва изданието, в сряда оциалдемократичният съюз на РСМ разгласи резултатите от анкета, извършена от организация „ Брима “, съгласно която партията има 2.6 % преимущество пред ВМРО-ДПМНЕ. Според тази анкета 12,6% от интервюираните показват доверие към Зоран Заев. Зад тези изследвания пък, съгласно „ Курир “, седи българският политолог.

„ Така Райчев повдига егото на Заев преди изборите. Ето по какъв начин българите непосредствено оказват помощ на македонския министър председател, който договаря с тях за всичко, което изискат “, безапелационни са от доближената до кръговете към някогашния македонски министър председател Никола Груевски медия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР