Скептицизмът се основава на страха. Страх от грешки. Страхът да

...
Скептицизмът се основава на страха. Страх от грешки. Страхът да
Коментари Харесай

Как да се отървем от скептицизма

Скептицизмът се основава на страха. Страх от неточности. Страхът да не сте прекомерно наивни и доверчиви. От страна на субективната действителност, скептицизмът е акомодация на мозъка. Умът стартира да се приспособява към вашето решение да живеете в една галактика, учредена на страха.

Ако вярвате в справедлива галактика, не можете да избягате от скептицизма. Да, и не желаете да го избягвате. Има смисъл да се страхувате и да се съмнявате, че не можете да контролирате събитията. Скептикът постоянно ще смята не-скептик за неблагоразумен, лекомислен, прекомерно лековерен и нехаен.

Алтернатива на скептицизма:

Какво може да бъде рационална опция на скептицизма - опция, учредена не на страха? Приемайте и живейте действителността такава, каквато е, без да се притеснявате за грешките, които можете да извършите. Реалността е нещо, което живеете, с цел да се насладите, а не нещо, което просто тествате.

Разбира се, можете да го изживеете, като непрестанно поставяте опцията за благополучие под подозрение, само че това е единствено една от многото благоприятни условия. Добре е най-малко това да не забравяте и постоянно да помните, че животът може да бъде живян по повече от един метод. Сигурно би било по-добре да откриете необятен океан от благоприятни условия, вместо да се ограничавате до тясна река?

Скептикът постоянно се интересува от вероятността за триумф или крах. Да предположим, че един песимист желае да открие личен бизнес. И преди да стартира да подхваща каквито и да било дейности, той би трябвало да откри отговори на доста въпроси, с цел да се освободи от страха и подозрението.

Какви триумфи реализираха други в тази област? Имам ли задоволително пари? Как ще се погрижа за себе си? Какво ще направя, в случай че нищо не се получи? Ще съумея ли да реализира допустим резултат? Какви са възможностите ми за триумф?

 песимизъм

Нескептикът (не е наложително да е оптимист) гледа на живота изцяло друго. Ако реши да открие личен бизнес, няма да обръща прекалено много внимание на мисленето, отдадено на претеглянето на всички вероятни резултати.

Един подобен човек постоянно може да опише за началото на своите планове в живота следните неща - " Когато започнах да се занимавам с това начинание, не си задавах всички тези глупави въпроси. За мен не беше толкоз значимо да съумея - просто се любувах на самия развой. Не ми пукаше какво реализират другите в тази област. Исках да се потопя в динамичността на живота и да усетя всичко през личния си опит. При това отношение няма триумфи и няма провали - има единствено персонално прекарване. "

Стремете се да изживеете живота и да не се съмнявате и да не се страхувате от него - и тогава насладата ще се трансформира във вашето естествено положение. Няма значение какъв ще бъде резултатът. Вашето отношение към живота е значимо. Радвайте се на прекарването, а останалото ще пристигна от единствено себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР