Скандал се развихри в Общинския съвет за такса тротоарно право

...
Скандал се развихри в Общинския съвет за такса тротоарно право
Коментари Харесай

Обвинения в популизъм и скандали в местния парламент, искат ...

Скандал се развихри в Общинския съвет за такса тротоарно право и такса боклук, за които на 3 август 28 от старейшните гласоподаваха понижение по предложение на Георги Величков от " Ние, жителите ".

Съветниците си размениха взаимни обвинявания в популизъм. Веселина Александрова от Демократична България укори Величков, че е внесъл предлагането, без то да е прегледано в комисиите и по тази причина е било върнато от регионалния шеф като незаконосъобразно.

Величков отвърна, че му е омръзнало да гледа цирк, само че си призна грешката. Нарече кмета оня. Ясен Михайлов от ГЕРБ го упрекна, че е популист и даде концепцията да се постави касичка, в която всички съветници да си връщат парите за сходни сесии.

Георги Колев от ЗС “Александър Стамболийски” поддържа Михайлов и настоя всички да се откажат от парите за днешната сесия. Ако се събираме всеки ден по този начин, без да си вършим работа, ще си докараме заплати като на шеф на Българска народна банка, сподели Колев.

До решение обаче не се стигна, откакто шефът на Общинския съвет Александър Държиков предложи всеки самичък да реши дали да получи надника или да се откаже. За една сесия се заплащат към 400 лв..

Съветниците анулираха предходното решение, с което бяха понижи такса боклук с 50 на 100 за хотелите и съпътстващите действия като нелегално.

Общината продължава да събира таксата тротоарно право от бизнеса в цялостния й размер, до момента в който държавното управление не вкара локдаун.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР