Скандал доведе до прекратяването на футболното дерби между Бразилия и

...
Скандал доведе до прекратяването на футболното дерби между Бразилия и
Коментари Харесай

Меси избухна срещу властите: Защо не ни предупредихте по-рано?

Скандал докара до прекратяването на футболното дерби сред Бразилия и Аржентина от осмия кръг на международните квалификации в зона " Южна Америка ". Играта бе спряна още в 7-ата минута при резултат 0:0, откакто " гаучосите " напуснаха терена поради препирня.

Причината за ескалацията на напрежението бе опитът на бразилските здравни управляващи да спрат от присъединяване четирима национали на противника - Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, защото са пристигнали от Англия.

Те са упрекнати в нарушение на карантината и изписването на неистини в здравните квартони, защото при идването си не са уведомили, че са били в Англия допреди седмица. Това е в прорез със законодателството на Бразилия, задължаваща идващите в страната да прекарват наложителна 14-дневна карантина в такива случаи.

Снимка: Reuters

След случилото се капитанът на Аржентина Лионел Меси реагира доста остро: " От три дни сме тук. Изчакахте мачът да започне… Защо не ни предупредихте по-рано? Ако нищо не е станало, тръгвайте си ", обърна се нападателят към управляващите.

Селекционерът на " албиселесте " Лионел Скалони пък реагира с " Защо не дойдохте в хотела? "

От футболната федерация на Южна Америка - КОНМЕБОЛ, излязоха със мнение, че играчите са били в балон, т.е. без контакт с външни лица и надлежно няма риск от заразяване на локални с ковид. КОНМЕБОЛ заплаши Бразилия със служебна загуба, в случай че не позволи на Мартинес, Буендия, Ло Селсо и Ромеро да вземат присъединяване в мача.

Oчаква се ФИФА да се произнесе по случая във допустимо най-кратък период.

Снимка: Reuters

Междувременно бразилската организация по хигиеничен контрол (Anvisa) даде пояснение за какво се е стигнало до нахлуването на нейни чиновници и служители на реда на терена след началото на мача.

" Аржентинските национали бяха предизвестени да не напущат хотела си и да останат под карантина още при идването си. Разбрахме, че четирима техни играчи са скрили, че са били в Англия през последните седмици. Преди началото на мача наши чиновници отидоха в хотела, с цел да ги депортират от страната. Оказа се, че тимът е отпътувал за стадиона. Докато и ние стигнем до там, мачът към този момент беше почнал. Присъствието на полицията имаше единствено една цел – да се обезпечи безпрепятственото напредване на аржентинския отбор до летището ", оповестиха от Anvisa.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР