Ситуацията в габровската болница е тревожна заради покачения брой хоспитализирани

...
Ситуацията в габровската болница е тревожна заради покачения брой хоспитализирани
Коментари Харесай

Ситуацията в габровската болница е тревожна

Ситуацията в габровската болница е тревожна поради покачения брой приети в болница с ковид. За това сигнализира шефът на лечебното заведение доктор Минко Михов в „ Тази неделя “ по бТВ. 33 са новозаразените с COVID-19 в региона през последното денонощие.

Областта попада в тъй наречените „ алена зона “ – над 120 инфектирани на 100 хиляди души население. Плановият банкет на пациенти и планови интервенции са прекъснати. Д-р Михов изясни, че при грипни епидемии същите действия отново се стопират и прикани пациентите да не се тревожат, тъй като на всеки незабавен случай ще се обърне внимание.

По думите му прекъсването на плановите хоспитализации и интервенции ще се отрази отрицателно на финансовото положение на болничното заведение. Според него, обаче, няма да се стигне до проблеми със заплатите.

„ Проблемът е в обезпечаването на дипломиран личен състав, който да се грижи за болните. Към момента съумяваме да се оправим, само че в случай че броят на пациентите се усили – ще ни затрудни извънредно доста, тъй като сътрудниците към този момент са изтощени “, посочи шефът на лечебното заведение.

По думите на доктор Михов инфекциозното поделение разполага с 30 кревати, а 22 пациенти са към този момент настанени там. Един е в тежко положение – на апаратна вентилация.

Засега не са се отзовали доброволци на апела за помощ в болничното заведение. Директорът на болничното заведение прикани жителите на Габрово да съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да може градът допустимо най-бързо да излезе от „ алената зона “.

Децата от природо-математическата гимназия в града са минали в онлайн форма на образование. От РЗИ разпространиха по-строги противоепидемични ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР