Системите за подпомагане на водача не са всемогъщи, заявяват от

...
Системите за подпомагане на водача не са всемогъщи, заявяват от
Коментари Харесай

Внимание - тези системи не работят при дъжд

Системите за подкрепяне на лидера не са всемогъщи, декларират от AAA. Например при дъждовно време те не работят вярно и в случай че разчитате на тях, тогава има огромен риск да попаднете в злополука.

По време на тестванията, извършени на полигон, се симулира дъждовно време. Тества се работата на системи като автоматизирано спешно прекъсване и опазване на лентата. Оказва се, че даже при умерени дъждове тези системи не работят вярно.

Изпитванията на автоматизирани системи за спешно прекъсване, извършени със скорост 40 км/ч, приключват със конфликти в 17% от случаите. При скорост от 56 км/ч, конфликти са настъпват в 33% от случаите. А системата за поддържане на лентата работи още по-зле - в 69% от случаите колата пресича маркировката на лентата.

„ Тези системи за сигурност разчитат на датчици и камери за различаване на пътната маркировка, разкриване на други транспортни средства, пешеходци и трудности по пътя. Следователно фактори на околната среда като дъжд естествено оказват доста въздействие върху тяхното показване “, споделя основният механически шеф на AAA Грег Бранън. " Хората не постоянно карат в слънчево време, тъй че би трябвало да разтеглим листата с условия, при които да се правят проби. "

AAA настоятелно приканва водачите да научат правилата на асистиращите системи, с цел да оценят съответно опциите си и да поддържат обективите на камерите чисти, а също и да не употребяват круиз надзор при неприятно време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР