Сирийските власти оценяват като пиратство действията на САЩ спрямо природните

...
Сирийските власти оценяват като пиратство действията на САЩ спрямо природните
Коментари Харесай

Сирия: САЩ са пирати, Турция агресори, а Израел терористи

Сирийските управляващи правят оценка като пиратство дейностите на Съединени американски щати по отношение на естествените запаси на страната, съобщи вицепремиерът и външен министър Уалид Муалем на срещата му в Москва с външния министър Сергей Лавров, предава БГНЕС

„ Крадат недрата на сирийския народ, неговите нефтени благосъстояния. Това вършат Съединени американски щати. Смятам това хищничество за пиратство, тъй като то се прави с потреблението на оръжие ”, посочва Муалем.

Той прибавя, че по едно и също време с това северна Сирия е подложена на експанзия от страна на Турция. „ Турция потъпква и протяга ръка на нашето единение и териториална целокупност. Това е експанзия ", акцентира гостът.

Той разкрива, че преди 4 дни е бил нанесен ударът против рафинерията край град Хомс от безпилотници, изхвърчали от американската база в Ет-Танф.

„ Искам да отбележа, че всичко това става през зимата, когато доста са ни нужни и нефтът, и газът. А през вчерашния ден Израел извърши нахлуване против САР, изстрелвайки ракети против обекти в Дамаск и покрайнините ".

„ Сирия продължава да изпитва върху себе си американо-турско-израелския скрит план, в който вземат участие и някои страни от района, и тези страни пречат на нашата работа, на нашето взаимоотношение, в това число с Русия и други другарски страни за изкореняването на тероризма в САР ", означи сирийският министър.

По-рано сирийското министерство на петрола заяви, че офанзивата против рафинерията в Хомс е осъществена от терористи. От строя са извадени няколко индустриални сектори. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР