Синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка за пореден път се

...
Синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка за пореден път се
Коментари Харесай

Кой ще лапне на безценица офиса на КТБ в центъра на Бургас?

Синдиците на фалираната Корпоративна комерсиална банка за следващ път се изживяват като брокери на апетитни парцели. Сега те са организирали търг за продажбата на първокласния офис на оповестената в неплатежоспособност финансова институция в идеалния център на Бургас, на ул. “Хан Аспарух” №3. Запознати с делата на кредитната институция подозират, че сегашните й "началници " - Ангел Донов и Кристи Маринова, към този момент имат определен покупател, защото поставените от тях условия за присъединяване в наддаването, много съществено лимитират опцията за присъединяване в него.

Как другояче да се изясни извънредно късият период за подаване на документи за присъединяване (от 18 до 21 април) или общо четири дни и второ, „ недоглеждането “, че два от тях...са неработни. В този период кандидат-купувачите би трябвало да създадат оглед на парцела, да се срещнат с тръжната документи, която, забележете, се намира в централата на Корпоративна комерсиална банка в София и да внесат депозит от 10% в посочена сметка на „ УниКредит Булбанк” АД.

При това състояние ще е любопитно да разберем офертите на какъв брой участника ще бъдат гледани на 22 април в постройката на централното ръководство на банката на ул. „ Граф Игнатиев “ №10, както излиза наяве от известието на двамата синдици Донов и Маринова.

Колегите от Бургас към този момент оповестиха, че сега в бургаския офис на КТБ е разлепена публикация и номер на мобилен телефон, написан с черен флумастер. Мъжът, който дава отговор на него, се показва за някогашен чиновник на банката, чиито пълномощия се лимитират единствено да отваря вратата, с цел да бъде изработен оглед от вероятно появили се претенденти.

Иначе, детайлности за търга са оповестени на интернет страницата на кредитната институция. Продава се целият сутеренен етаж със застроена повърхност от 103.70 кв.метра. На тази площ са разположени четири пространства, чакалня, хигиеничен възел и входно предверие, дружно с 20.34 кв.м ид.ч. от общите елементи на постройката и право на градеж върху идеални елементи, които съставляват 124.04 кв.метра. Към оповестения за обмен парцел са прибавени и независим обект в сутерена на постройката със застроена повърхност от 30.52 кв.м., втори - от 28.52 кв.м., и трети - от 28.66 кв.метра. Така на процедура чистата повърхност, без общите елементи, е 191.4 кв. метра.

Към офиса вървят и “трайно прикрепени движимости... - 237 бр. мебели, IT-техника, АТМ, офис материали и реклама, разказани в детайли в тръжната документи.

Началната цена, от която ще стартира обществената обмен, е 215 802 лв.. Това е 60 на 100 от първичната оценка на парцела, което подсказва, че до момента може би са извършени няколко несполучливи търга. Само че допустимо ли е да няма сериозен интерес в случай, че става дума за центъра на Бургас, а не за офис в село Мало Конаре.

Запознати с сходни способи припомнят, че в случай че при първите два търга въпреки всичко се е появил претендент за този инак много вкусен парцел, нищо чудно той да е бил „ посъветван “....да намерения по-добре желае или не да взе участие в търга. Така се стига досега, когато активите на банката се преоценяват напълно „ законно “ и на финалната права се появява този, за който е предопределен парцелът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР