Агенция Ройтерс съобщава, позовавайки се на дипломати, че страните от

...
Агенция Ройтерс съобщава, позовавайки се на дипломати, че страните от
Коментари Харесай

ЕС съгласува 14-ия пакет от санкции срещу Русия

Агенция Ройтерс оповестява, базирайки се на дипломати, че страните от Европейски Съюз са се споразумели за 14-ия пакет наказания против Русия , въведени поради експанзията в Украйна.

През май беше обявено, че в границите на 14-ия пакет " Известия ", " Российская газета ", " РИА Новости ", както и към този момент затворения пражки уебсайт Voice of Europe , който управляващите на няколко страни подозират като инструмент за съветско вмешателство в европейските политически процеси.

Разпространението на материали от всички тези медии по какъвто и да е метод в страните от Европейски Съюз ще бъде неразрешено. Повече от 10 огромни съветски медии към този момент са неразрешени в Европейски Съюз като разпространители на агитация и дезинформация.
 Мария Захарова: Ако Европейски Съюз глоби съветските медии, същото чака и западните публицисти в Русия
Мария Захарова: Ако Европейски Съюз глоби съветските медии, същото чака и западните публицисти в Русия

Европейски Съюз се готви да глоби " Гласът на Европа ", " Российская газета ", " Риа Новости " и " Известия "

Според организацията страните от Европейски Съюз са се отказали да включат в пакета наредба, съгласно която дъщерните сдружения на европейски компании, ситуирани отвън Европейския съюз, ще би трябвало да забранят реекспорта на свои артикули за Русия.

Ройтерс изяснява, че тази мярка има за цел да спре доставките на софтуерни артикули с двойна приложимост за Русия (например чипове за перални машини), които Москва може да употребява за производството на оръжия.

Според европейски посланик, представен от Ройтерс, преди да вкара такава възбрана, Германия е поискала да изследва вероятните последствия от нея. Следователно мярката може да бъде приложена по-късно.

В обявата на организацията се споделя, че Европейски Съюз също за първи път лимитира претоварването на съветски полутечен газ за трети страни. Според Reuters обаче тези ограничения няма да имат съществено влияние, защото европейските страни сами купуват съветски газ, а единствено към 10% от общите доставки на съветски полутечен газ се обработват през пристанищата на Европейски Съюз.

На 23 февруари тази година. Тези наказания засегнаха 106 физически и 88 юридически лица.
 Захарова: Новите европейски наказания въобще няма да повлияят на
Захарова: Новите европейски наказания въобще няма да повлияят на " специфичната военна интервенция "

Според нея съветската стопанска система е развила санкционен имунитет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР