Синдикатите у нас и Министерството на труда и социалната политика

...
Синдикатите у нас и Министерството на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Синдикати организират международна конференция за защита на наемния труд

Синдикатите у нас и Министерството на труда и обществената политика ще работят за създаване на политики за възстановяване на изискванията на труд у нас. Това стана ясно на интернационална конференция, открита в КТ " Подкрепа " през днешния ден. Основната тематика е отбраната на наемния труд. Обсъдиха се и въпроси, свързани с националните цели по отношение на Европейския дирек за обществените права.

Според участниците в конференцията, българското председателство на съвета на Европейския съюз дава опция за решение на проблемите с изискванията на труд у нас. Министърът на труда и обществената политика уточни целите и политиките.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Първо, бъдещето на труда и развиването на човешкия капитал - модернизирането на Европейското трудово законодателство в региона на обществената сигурност, елиминиране на неравенствата на пазара на труда, в това число заплащането сред дамите и мъжете.
Синдикатите поддържаха целите, изложени от обществения министър Бисер Петков, като от КНСБ разясниха, че в България би трябвало да се работи към подобряването на три области - качеството на човешките запаси, изискванията на труд най-много към ниското възнаграждение и отбраната при безработица.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Смятаме, че е време първо тя да бъде увеличена най-малко на минималния %, който би трябвало да бъде 2 %, а не 1, който е сега, и по-късно да се даде право на българските служащи и чиновници изключително тези, които членуват в синдикати, да си изберат синдиката, в случай че желаят той да го ръководи този осигуровка.Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ": Тези неща, които тука ще си кажем и които се приказват на всички места, някой ден да станат същински политики, а не следващата акция от безсмислено говорене.
От КНСБ също оферират и нарастване на налозите за финансиране на ниско платената работна ръка и отбраната при безработица. Конференцията ще продължи два дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР