Синдикатите излязоха на протест. Множество членове на КНСБ се събраха

...
Синдикатите излязоха на протест. Множество членове на КНСБ се събраха
Коментари Харесай

Синдикатите излязоха на протест пред парламента с искане за по-високи заплати

Синдикатите излязоха на митинг. Множество членове на КНСБ се събраха пред Народното събрание с искане за по-високи заплати.

Техни представители бяха поканени в Народното събрание на среща през идващите дни, с цел да се обсъдят настояванията им. Малко по-късно демонстрацията се разотиде. 

Митингът беше под надслов  " За обективни приходи в Бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ". В него се включиха служащи и чиновници в Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, БНР, Държавна организация " Архиви ", " Национално ТОЛ ръководство ", Изпълнителна организация " Борба с градушките ", ИАРА, " Напоителни системи ", Селскостопанска академия, пожарната работа, културните институти и други Протестът се организира под засилено полицейско наличие.

Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ сподели, че настояванията на днешния митинг са главно ориентирани към увеличение на приходите на работещите.

" Надявам се сред първо и второ четене, когато може да се трансформират параметрите на бюджета, депутатите да проявят разсъдък и да схванат настояванията на хората и да плануват повече разноски за заплати ", сподели той и предвижда, че през идващите дни в митингите ще се включат още класи. 

При протестиращите пристигнаха депутати от “Възраждане ”, както и от Българска социалистическа партия.

Главният икономист на КНСБ Любослав Костов сподели, че стачкуват, тъй като им трябват 25 млн. лева единствено за работещите в областта на земеделието и горите.

“Всички тези хора са на заплати от 1100-1200 лева и като си платят налозите и осигуровките им остават към 800-900 лева, което е малко над минималната заплата и е обидно ”, уточни той. Костов посочи, че предстоят срещи с другите парламентарни групи, в които ще обсъдят тази тематика. Според него тези средства са в бюджета и има задоволително фискално пространство, с цел да се обезпечат тези 25 млн. лева. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР