Възхитителен е факта, колко много деца се вълнуват от темата

...
Възхитителен е факта, колко много деца се вълнуват от темата
Коментари Харесай

Изложба на деца „С очите си видях бедата“

Възхитителен е обстоятелството, какъв брой доста деца се вълнуват от тематиката за пожарна сигурност и отбраната на популацията и намират ентусиазъм от смелите действия на огнеборци и спасители, пресъздавайки страст и претърпяно в своите рисунки.

Използвайки друга техника, метод и сюжет, ученици от другите образователни заведения за поредна година демонстрираха своите знания за реакцията при зародила рецесия, дейностите на единната избавителна система, провокациите и риска в работата на огнеборци и спасители.

Поради тази причина по самодейност на шефа на РДПБЗН Пловдив старши комисар Васил Димов с творбите на спечелилите в регионалната конкуренция в състезанието „ С очите си видях бедата “, ще бъде открита галерия. Тя ще бъде реалност и с помощта на поддръжката на шефа на Градска художествена галерия- Красимир Линков. Подобно на огромните художници, творбите на учениците ще бъдат експонирани в Изложбена зала „ 2019 “ на улица „ Гладстон “ в Пловдив.

Александра Ташева, Ангел Авков, Анита Николова, Аспарух Конарски, Атанас Хаджиев, Габриела Колева, Даяна Сиракова, Елена Чакърова, Ирена Генчева, Мария Хаджиева, Мирай Раифова, Пламена Катрева, Синем Мурад, Сияна Спасова и Стилиана Чушкова ще бъдат наградени с грамоти.

Децата ще получат оценките от регионалния шеф Илия Зюмбилев, Пламен Панов – заместител кмет по „ Култура, археология и туризъм “ и уредника на събитието- старши комисар Васил Димов.

Откриването на изложбата ще бъде на 27 май /понеделник/ от 14.00ч. в Зала 2019 на ул. Гладстон.

Рисунките могат да бъдат прегледани в галерията до 30 май, а на идващия ден ще бъдат изпратени в гр. София, за присъединяване в конкуренцията на национално равнище.

Тази година в художествената конкуренция място измежду първенците си оспорваха 363 произведения на общинско равнище, като до регионалния стадий на състезанието от тях доближиха 67 рисунки.

Победителите в трите възрастови групи дефинира жури от РДПБЗН- Пловдив, подкрепено от професионалните упътвания и преценка на госпожа Елена Георгиева – учител по изобразително изкуство „ Алеко Константинов “, избрана като представител на РУО Пловдив, съорганизатор на състезанието.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР