Синдикалната федерация на служителите във вътрешното министерство изрази подкрепа към

...
Синдикалната федерация на служителите във вътрешното министерство изрази подкрепа към
Коментари Харесай

И синдикатите в МВР застават зад протестите срещу високите цени на горивата

Синдикалната федерация на чиновниците във вътрешното министерство изрази поддръжка към недоволството на жителите против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот у нас. Това стана в декларация, изпратена до уредниците на митингите и се популяризира в обществените мрежи.

В декларацията чиновниците на Министерство на вътрешните работи афишират своята цялостна поддръжка към митингите от последните дни за възстановяване на живота на българите, само че особено се акцентира, че това се отнася единствено за законните дейности.
Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи: Вижте, това е нещо напълно обикновено, вътре в униформата стоят хора.Нормално е да го подкрепим, до толкоз доколкото като синдикална организация се считаме да подкрепим всеки, който е излязъл да отбрани едно от човешките права - правото да се бори за по-добър живот.  Трети ден поданици на Варна излязоха на митинг против високите цени на горивата Трети ден поданици на Варна излязоха на митинг против високите цени на горивата
Трети ден поданици на Варна стачкуват против високите цени на горивата. Те обаче упорстват и за по-висок стандарт на живот, чуха се и претенции и за оста...

В декларацията се споделя още, че законът не разрешава на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да показват политически пристрастия и антипатии, както и обществено да дават оценка на политическите обединения, без значение дали са на власт или в съпротива.
Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи: От спорове никой няма изгода - нито протестиращи, нито полиция, нито обществото като цяло. Нормално е хората да упражнят правото си на митинг, правото си да излязат на улицата да изявят гражданската си позиция. Всъщност пък работата на униформените сътрудници, които ще участват на такива мероприятия, се състои тъкмо в това да наблюдават за опазването на публичния ред и опазването живота и здравето на хората - протестиращи или не.
От Синдиката са безапелационни, че полицията единствено е охранявала митингите и никой от чиновниците на реда не е превишил правата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР