Синдикална федерация на служителите в МВР изпрати официална позиция до

...
Синдикална федерация на служителите в МВР изпрати официална позиция до
Коментари Харесай

Синдикатът на полицаите: Не уволнявайте колегите от Сандански

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи изпрати публична позиция до медиите, в която се оповестява, че не приема предопределянето посредством медийни изказвания или разследване на изявления, за налагане на дисциплинарни санкции " уволняване " на полицейските чиновници от Сандански, които участваха в нелегално празненство в курортния град.

От СФСМВР декларират, че слъжителите на реда не могат да бъдат уволнени без събиране и определяне на доказателства за виновност според съответните нормативни разпореждания, както и това да се случи преди привършване на административно произвеждане, с което способените за това органи да открият по безапелационен метод съществуване на нарушаване и извършители и наложат съответното административно наказване.

Безспорно е, че при определяне от способените органи на нарушаване на заповед на министъра на Зравеопазването обвързвана с проотивоепидемиологични ограничения от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, то следва те да понесат и съответната административна наказания. Но доста противоречив остава въпроса за дисциплинарната отговорност, типа дисциплинарно наказване и най-много съблюдаване на нормативни разпореждания в този развой, споделят от организацията.

Считаме, че в тази ситуация е налице преднамереност и предрешеност като се подчертава на служебно състояние и специалност, допълват още от СФСМВР, представени от Българска национална телевизия.

По думите им, се основава усещане за самоцелно отмъщение, което не води до удобни последици нито за направилите нарушаването, нито за обществото, нито към останалите чиновници на Министерство на вътрешните работи, нито за Министерство на вътрешните работи като институция, призвана да пази закона.

Припомняме, че сходни нарушавания от страна и на представители на други специалности, свързани с преодоляване на пандемията, станаха притежание на необятната общност, без да се стига до крайни за обстановката решения, каквото би било дисциплинарно наказване " уволняване " на нарушилите правила чиновници на Министерство на вътрешните работи, пишат още от организацията.

Не бихме желали да мислим, че казусът е и комфортен мотив за изместване центъра на публичното внимание от други, много по съществени за Министерство на вътрешните работи и страната, проблеми, се споделя в края на писмото на СФСМВР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР