Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер край бреговете на

...
Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер край бреговете на
Коментари Харесай

Хиляди са без ток след земетресението в Калифорния

Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер край крайбрежията на Северна Калифорния през днешния ден рани двама души, повреди мост и няколко пътни артерии и остави хиляди домове и предприятия без ток.

Земетресението с епицентър 350 км. северно от Сан Франциско е провокирало приключване на газ, прекъснало е електропроводи и е провокирало пожар в постройка, който бързо е бил сподавен, само че това е довело до сриването на две други здания, оповестяват от Калифорнийския департамент по горите и противопожарната отбрана. След земетресението департаментът е приел 70 незабавни повиквания, в това число един сигнал за човек, останал в капан, който се нуждае от избавяне, съгласно представителя Трън Бейеа.

Двама души са били ранени покрай епицентъра на земетресението в окръг Хумболт, където се оповестява за голям брой вреди на пътища и домове, оповестиха от офиса на шерифа. Единият от потърпевшите е дете с контузия на главата, а другият - възрастен човек със счупено бедро, оповестяват локалните медии, като се базират на шерифската работа.

Не е ясно дали земетресението е предизвикало смъртни случаи.

Полицията е затворила моста над река Ил в и от Ферндейл поради четири огромни пукнатини по моста и заплахата пътното платно да пропадне, оповестиха от Калифорнийския пътен патрул.

Длъжностните лица са затворили минимум четири пътя в окръг Хумболт поради огромни пукнатини и проверяват допустимо разкъсване на газопровод.

Земетресението евентуално е предизвикало леки до умерени вреди и няколко вторични труса, съгласно известието на Американската работа за геоложки изследвания (USGS).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР