Силно ограничени излизания, забрана на семейните събирания – така френският

...
Силно ограничени излизания, забрана на семейните събирания – така френският
Коментари Харесай

Макрон обяви каква ще е карантината във Франция

Силно лимитирани излизания, възбрана на фамилните събирания – по този начин френският президент Еманюел Макрон разгласи карантината в цялата страна. Французите ще излизат само за съществени покупки, доктор и леко оживление, като съблюдават прецизно ограниченията за отдалеченост и хигиена. За нарушителите се плануват наказания.

Вторият тур на почналите в неделя локални избори се отсрочва, президентът увери в единодушието на политическите сили за това. Замразяват се и обсъжданите сега промени, в това число пенсионната.

"Никоя компания, никой французин няма да бъде зарязан, увери Макрон и даде обещание разнообразни помощи и заледяване на разноските на предприятията. Ще бъде основан фонд за взаимност ".

Макрон разгласи, че външните граници на Европейски Съюз ще бъдат затворени за 30-дневен интервал, Франция ще обезпечи връщането на своите сънародници, които желаят.

"Намираме се във война, въпреки и санитарна ", съобщи шест пъти в словото си президентът, доста сериозен към нехайното отношение на доста французи към епидемията през последните дни.
"Зная, че мога да разгадавам на вас " – приключи той.

127 станаха смъртните случаи от ковид, реанимационните отделения не могат да поемат към този момент стотиците пациенти в тежко положение. Епидемията се разраства застрашително, по думите на основния здравен шеф, френските управляващи показаха отвращение от безгрижното отношение на доста французи към заплахата.

От през днешния ден 12 милиона възпитаници и студенти са си вкъщи, работата от къщи е предложена на всички работодатели. Париж затваря паркове и градини, откакто от събота вечер са затворени всички публични обекти с изключение на от първа нужда.

Френските предприятия едно след друго прекъсват отчасти или изцяло активността си. Транспортният трафик също ще бъде понижен.

Политическите сили са в съвсем цялостно единодушие за отлагането на втория тур на локалните избори в неделя, откакто вчерашният избор при фрапантни санитарни ограничения приключи с рекордно слаба интензивност, а резултатите потънаха измежду новините и грижите по епидемията.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР