Силният дъжд и наводненията убиха 22 души, унищожиха стотици домове

...
Силният дъжд и наводненията убиха 22 души, унищожиха стотици домове
Коментари Харесай

Проливни дъждове и наводнения взеха 22 жертви в Афганистан

Силният дъжд и наводненията убиха 22 души, унищожиха стотици домове и повредиха реколтата в Афганистан, оповестява Агенция Ройтерс. Страната към този момент е изправена пред филантропична рецесия , заяви чиновник за справяне с бедствията.

Правителството на талибаните, което се бори да се оправи с бедствието, засегнало повече от една трета от провинциите му, ще се обърне за помощ към интернационалните филантропични организации, оповестиха публични лица.

" Поради наводнения и стихии в 12 провинции 22 души са починали и 40 са потърпевши ", сподели Хасибула Шехани, началник на връзките и информацията в Националния орган за ръководство на бедствията на Афганистан.

Дъждът и наводненията бяха изключително тежки в западните провинции Баджис и Фариаб и в северната провинция Баглан.

Афганистан страда от суша през последните години, влошена от изменението на климата, като ниските реколти пораждат опасения от сериозен дефицит на храна. Времето изостри проблемите с бедността, породени от десетилетия на война и по-късно спад в задграничната помощ и замразяването на активи в чужбина, откакто талибаните поеха властта и водените от Съединени американски щати сили се отдръпнаха през август.

Шехани сподели, че 500 къщи са разрушени, 2 000 са развалени, 300 глави добитък са убити и към 3 000 акра годишна продукция са унищожени.

Той сподели, че Международният комитет на Червения кръст оказва помощ и чиновници ще се извърнат за помощ към други интернационалните организации.

Международната общественост се бори с това по какъв начин да помогне на страната с към 40 милиона души, без да облагодетелства талибаните.
 33 убити при гърмеж в джамия в Афганистан
33 убити при гърмеж в джамия в Афганистан

Напрежението продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР