Силистренската община се включва в националната кампания Научи симптомите на

...
Силистренската община се включва в националната кампания Научи симптомите на
Коментари Харесай

Силистренската община се включва в национална кампания за превенция на инсулта

Силистренската община се включва в националната акция „ Научи признаците на инсулт! Всяка минута е скъпа! “, оповестиха от общинската администрация. На територията на Силистренската  община акцията минава под патронажа на кмета доктор Юлиян Найденов.

Тази година акцията се поддържа от Министерството на здравеопазването, Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България, Националното съдружие на общините в България и доста представители на българския бизнес.

Акцент в акцията на национално ниво е осветяването на публични здания в виолетов цвят - цветът на битката с инсулта.  Община Силистра ще освети в виолетов цвят постройката на Общинска администрация. Има и специфичен щендер с листовки на Асоциацията за инсулт и афазия във фоайето на Общинска администрация - Силистра.

Кампанията се организира в изискванията на дейна работа по съставянето на Национален проект за битка с инсулта. През месец октомври тази година Асоциацията за инсулт и афазия е почнала Национална акция за разпространение на съответна информация измежду популацията, обвързвана с предварителната защита на инсулта. Силистренската община се е включила към повече от 70 общини в България, които поддържат битката с инсулта.

Според кмета на Община Силистра доктор Юлиян Найденов това не е еднократен акт на взаимност, а осъзната дълготрайна поддръжка.

По данни на Министерството на здравеопазването, в България се записват годишно към 35 000 случая с мозъчен инсулт. От тях повече от 7000 приключват с летален излаз. Преживелите мозъчен инсулт с друга степен на неработоспособност годишно са повече от 28000 души.

Световният ден за битка с инсулта ще бъде маркиран на 29 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР